Hjem > N > Når På Døgnet Er Strømprisen Lavest?

Når på døgnet er strømprisen lavest?

Strømmen er dyrest når folk flest bruker mest strøm – som regel om morgenen kl 07-10, samt om ettermiddagen og kvelden kl. 17-20. Billigst strøm er det som oftest kl. 02-05 om natta.

Les mer

Hvilken tid på døgnet er strømmen billigst?

Den billigste strømmen får du på natten. Som regel blir strømmen billigst rundt midnatt, og når det aller billigste punktet mellom kl. 03.00 og 04.00. Når på døgnet dyrest strøm? Enkel sagt så er strømmen dyrest når alle skal bruke mye av den samtidig. Det er tidlig på morgenen, før alle kommer seg til jobb – og det er på ettermiddagen, når alle kommer hjem igjen. Husk at du kan sjekke morgendagens strømpris på Min side.

Hvordan se strømpris time for time?

De siste årene har nye smartmålere blitt installert over hele Norge. Disse automatiske strømmålerne har sammen med databasen Elhub gjort det mulig å nøyaktig avregne strømforbruket ditt time for time. I Elhub sin database kan du også logge deg inn og se timesprisen for strøm. Er det billigere strøm om natten? Strømmen er billigst om natten

Og svaret er faktisk mye enklere enn man skulle tro. På generelt grunnlag kan vi avsløre at strømprisene er billigst sent på kvelden og på natten, i tillegg til midt på dagen.

Når er det dyrest å dusje?

Unngå derfor å bruke mest strøm når strømmen er dyrest. Dette er tiden mellom 07-09 om morgenen når folk flest dusjer, og mellom 16-18 på ettermiddagen når folk kommer hjem, lager mat, plugger inn elbilen og setter på vaskemaskinen. Også, når er det billigst å lade elbil? Når det er høye strømpriser, er det lurt å planlegge ladingen nøyere. Strømmen er billigst når færrest bruker den, altså om natten. Noen kan styre dette enten ved å sette tidsstyring på bilen, andre kan styre det med en app fra strømselskapet.

Tilsvarende, når er strømmen dyrest i helgene?

– Hovedregelen er at strømmen er billigst mellom kl 22 og 07. Dyrest er det gjerne kl 08-09 og 17-18. Strømprisen er vanligvis lavere i helgene. Hva koster strømmen akkurat nå? Strømprisen i Oslo akkurat nå er 199,82 øre per kWh (spotpris uten MVA, avgifter og nettleie). Gjennomsnittsprisen i dag er 199,75 øre. Klokken 08-09 er strømmen dyrest. Da er prisen 224,47 øre.

Du kan også spørre er strøm billigere i helgen?

I den dyreste timen lørdag koster strømmen 1,54 kroner, mens den koster 1,20 kroner i den billigste timen. – Når det blir lørdag og vi får mindre forbruk så bruker prisen å gå noe ned.

By Sabba

Når på natten er det mørkest? :: Når ser folk på Facebook?
Nyttige lenker