Hjem > N > Når På Døgnet Er Det Billigst Å Bruke Strøm?

Når på døgnet er det billigst å bruke strøm?

Med dagens strømpriser er det tider på døgnet som er billigere enn andre, men når er strømmen billigst? I tidsrommet fra kl. 22-07 er det normalt med lavt forbruk og lavere strømpris, men også i tidsrommet kl. 12-15 er det lavere forbruk som gir lavere strømpris.

Les mer

Derav, når på døgnet er strømmen dyres?

Enkel sagt så er strømmen dyrest når alle skal bruke mye av den samtidig. Det er tidlig på morgenen, før alle kommer seg til jobb – og det er på ettermiddagen, når alle kommer hjem igjen. Husk at du kan sjekke morgendagens strømpris på Min side. Du kan også spørre er det billigere å bruke strøm på natta? På generelt grunnlag kan vi avsløre at strømprisene er billigst sent på kvelden og på natten, i tillegg til midt på dagen. Dette er ikke tilfeldig. Strømmarkedet er nemlig regulert slik at størmprisene er billigst når færrest bruker strøm, og dette skjer nettopp på natten og midt på dagen.

I forhold til dette, hvordan se strømpris time for time?

De siste årene har nye smartmålere blitt installert over hele Norge. Disse automatiske strømmålerne har sammen med databasen Elhub gjort det mulig å nøyaktig avregne strømforbruket ditt time for time. I Elhub sin database kan du også logge deg inn og se timesprisen for strøm. Når på døgnet er det billigst å vaske klær? Som hovedregel er strømmen billig om natten og om sommeren når du trenger den minst, og dyrest når det er kaldt og når alle andre skal lage middag, vaske klær, lade elbil og dusje. Den billigste strømmen får du i lavlastperiodene, altså når færrest bruker strøm, gjerne mellom 22-07.

Så, er strøm billigere i helgen?

– Hovedregelen er at strømmen er billigst mellom kl 22 og 07. Dyrest er det gjerne kl 08-09 og 17-18. Strømprisen er vanligvis lavere i helgene. Hva er billig strøm? Spotpris, også kalt innkjøpspris eller markedskraft, er prisen som en strømleverandør må betale på denne børsen for strømmen de selv selger. Statistisk Sentralbyrå viser at avtaler som baserer seg på spotpris gir den billigste strømmen over tid.

Du kan også spørre hvor mye koster 1000 kwh?

kWh/øre90 øre210 øre
1000 kWh138963
2500 kWh3442 406
4000 kWh5503 850
Derav, når på døgnet er strømmen billigst fjordkraft? Vanligvis bruker vi litt strøm på morgenen før jobb eller skole, så roer det seg ned i noen timer, før forbruket tar seg opp igjen rundt middagstid og holder seg høyt utover kvelden. Derfor vil det som regel være billigst å bruke strøm på tidspunkt der andre ikke gjør det.

Hvor mye koster en dusj akkurat nå?

En dusj koster deg én krone

Dusjer du i fem minutter, bruker du omtrent 80 liter vann. Det går med omkring 2,5 kWh for å varme opp vannet, så med dagens strømpriser koster dusjen deg litt over 1 krone. I løpet av et år blir det rundt 456 kroner.

By Orsino Thornhill

Hva er 50 Hz? :: Når er det best å legge ut på TikTok?
Nyttige lenker