Hjem > E > Er Obligasjoner Trygt?

Er obligasjoner trygt?

Risiko i obligasjoner og obligasjonsfond

Obligasjoner og obligasjonsfond regnes som tryggere investeringsobjekter enn aksjer, men det betyr ikke at det risikofritt. Kreditt er kanskje det mest vesentlige ved obligasjoner. Risikoen er spesielt knyttet til om utsteder av obligasjonene klarer å tilbakebetale det skyldige.

Les mer

Hva er Bonds aksjer?

Bond er det engelske ordet for obligasjoner. På engelsk er ordet "bond" riktignok knyttet til etymologien av "bind". I den forstand at det er et instrument som er bindende til å betale en sum til en annen. Ordet har blitt brukt i flere hundre år, og tidligste kjente anvendelse var på 1500-tallet. Hva er forskjellen på aksjer og obligasjoner? Hva er forskjellen mellom obligasjoner og aksjer? Når du kjøper en aksje blir du deleier av et selskap. Når du kjøper en obligasjon låner du ut penger til et selskap. Aksjer er altså eget kapital mens obligasjoner er gjeld.

Hva er grønne obligasjoner?

Grønne obligasjoner er lån som utelukkende skal finansiere miljøriktige formål. Lånene vil bli brukt utelukkende til å finansiere eller refinansiere investeringer i klimavennlig distribusjon, miljøbygg og fornybar energi. Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente? Effektiv rente er den totale prisen du betaler for lånet. Det er med andre ord den nominelle renten, i tillegg til etableringsgebyr, termingebyrer og andre kostnader forbundet med lånet. Det er disse kostnadene som gjør at den effektive renten alltid er høyere enn den nominelle.

Og et annet spørsmål, hva menes med risikofri rente?

Begrepet risikofri rente er gjerne definert som tre måneders statsobligasjonsrente, fordi det ikke er noen mulighet for at Staten ikke vil innfri lånet (men det gjelder ikke på langt nær alle stater). Renten som sådan vil variere med renteendringer i samfunnet. Hvordan kjøpe norske statsobligasjoner? Veksler og obligasjoner selges i likprisauksjon gjennom auksjonsplattformen hos Bloomberg. Mer om salgsmåter finnes på siden Regelverk. Investorer kan legge inn bud i auksjonen kun gjennom primærhandlerne i norske statspapirer, jf. primærhandleravtalene for statskasseveksler og statsobligasjoner, se annenhåndsmarkedet.

Angående dette, hva er aksjens pålydende?

Pålydende er den opprinnelige verdien på et verdipapir, for eksempel en aksje eller obligasjon. Markedsverdien av et omsettelig verdipapir vil nesten aldri være lik pålydende. Derav, hva er en kredittobligasjon? En obligasjon er i prinsippet et gjeldsbrev. Den utstedes av stater, kredittforeninger eller virksomheter som lover å betale både renter og gjeld tilbake etter et fast mønster. Betegnelsen kredittobligasjoner dekker et bredt spekter av obligasjoner som innebærer en kredittrisiko.

Hva er Spotrente?

Renten på lån og obligasjoner utstedt i dag.

By Murage

Kan man stole på EKG? :: Hvor finner jeg Overføringsassistent på Mac?
Nyttige lenker