Hjem > H > Hva Skal Stå I Anførselstegn?

Hva skal stå i anførselstegn?

Vi kan benytte tankestrek/replikkstrek i stedet for anførselstegn ved direkte tale. Den skal ha ett mellomrom mellom seg og teksten som kommer etter. Eksempel: – Jaja, sa Jorunn, – her var det lite gull å finne.

Les mer

Folk spør også hvilken type anførselstegn?

Språksitatsitat-i-sitat
svensk”ord” »ord« »ord»”text 'ord' text” »text 'ord' text»
dansk»ord« „ord“»tekst »ord« tekst« „tekst „ord“ tekst“
engelsk“word” 'word'“text 'word' text” 'text “word” text'
tysk„Wort“ »Wort«„Text ‚Wort' Text“ »Text ›Wort‹ Text«
Deretter, når bruke kursiv og anførselstegn? Titler på bøker og tidsskrifter skal stå i kursiv, ikke i anførselstegn. Titler på artikler, enkelte kapitler, dikt osv., som ikke er utgitt som egne publikasjoner, settes derimot i anførselstegn.

Hvordan få anførselstegn i Word?

Klikk Alternativer i kategorien Fil. Klikk Korrektur, og klikk deretter Alternativer for Autokorrektur. Gjør følgende i dialogboksen Autokorrektur: Klikk kategorien Fortløpende autoformatering, og under Fortløpende endringer merker du av for eller fjerner merket for "Rette anførselstegn" med “doble kommaer”. Hvordan skrive direkte tale i en tekst? Direkte tale er det å gjengi ordrett noe som har blitt sagt. Det som ble sagt, settes da oftest i anførselstegn. Eksempel: Hun sa: «Jeg skal spise middag».

Hvordan sette opp en dialog?

Replikker i dialogtekst markeres ofte med anførselstegn («»). Dette gjør det lettere for leseren å vite hvem som sier hva. Her er noen eksempler på hvordan replikker i tekst presenteres: «Har du hørt siste nytt?» spurte hun skjelvende. Hva heter de ulike tegnene? Tegn

  • Aksentteikn.
  • Apostrof.
  • Bindestrek.
  • Hermeteikn.
  • Kolon.
  • Komma.
  • Punktum.
  • Semikolon.

Også, hva er anførselstegn på nynorsk?

Her bruker ein hermeteikn særleg for å gjere meininga tydelegare, t.d. ved lange titlar eller ved sekundær bruk av namn for å unngå forveksling. Boktitlar markerer ein vanlegvis anten med hermeteikn rundt («Halvbroren») eller med kursiv (Halvbroren). Man kan også spørre hvordan få anførselstegn på mac? Hvordan skrive anførselstegn (sitattegn) på Mac

  1. Venstre anførselstegn: alt+shift+v.
  2. Høyre anførselstegn: alt+shift+b.

Hvordan bruke hermetegn?

Anførselstegn brukes for å markere og sitere utdrag fra andre tekster; samt ved uttrykk som ikke følger normen, bryter med skrivestilen eller som brukes på en uvanlig måte. Utenlandske ord i norsk tekst er det vanligst å markere med kursiv, men anførselstegn brukes også.

By Peregrine Falwell

Når bruker vi the i engelsk? :: Hva er 1 kelvin i celsius?
Nyttige lenker