Hjem > H > Hva Er Forskjellen På Hvis Og Vis?

Hva er forskjellen på hvis og vis?

Siden 2005 har de to variantene vært formelt jamstilte i bokmål. Ordet hvis må ikke forveksles med adjektivet viss, som betyr 'sikker, utvilsom' («være viss på noe», «sikkert og visst») eller 'bestemt' («med visse mellomrom», «til en viss grad»).

Les mer

Følgelig, hvem sin hvis?

Hvems eller hvem sin eller hvis? I konservativt bokmål brukes 'hvis'. I bokmål kan man også bruke 'hvem sin'. Hvis i setninger?

Hvis-setning:Vi kan gå på tur hvis sola skinner.
Hvis-setning først:Hvis sola skinner, kan vi gå på tur.
Hvis-setning med adverb:Hvis sola ikke skinner, må vi være inne.
Dersom-setning først:Dersom elevene får god selvtillit, blir de flinkere i fagene.

Og et annet spørsmål, hvis visst vist vist?

Det er likevel noe som heter visst i rettskrivningen, men det er et helt annet ord, som aldri skal skrives med hv-. Det er en form av adjektivet viss 'sikker'. Eksempler på bruk av dette ordet er: «en viss anelse, av visse grunner, med visse mellomrom – det er sikkert og visst!». Du kan også spørre hvordan bruke hvis? Syntaks. Bruk HVIS-funksjonen, en av de logiske funksjonene, for å returnere én verdi hvis en betingelse er sann, og en annen verdi hvis den er usann. Eksempel: =HVIS(A2>B2;"Over budsjettet";"OK")

Tilsvarende, hva betyr til en viss grad?

Til en viss grad betyr så smått. Deretter, hva betyr dersom? Dersom betyr omtrent det samme som Bare.

Derav, hvem som grammatikk?

Både hvem og som kan være subjunksjoner, dvs. innlede en leddsetning. Forskjellen er at hvem er et selvstendig ledd, mens som er koblet til et ledd i oversetningen. Her ser vi at «hvem» er et uavhengig objekt i leddsetningen. Derav, er som en subjunksjon? Subjunksjon er en ordklasse som i norsk består av ubøyelige ord som innleder en leddsetning eller en infinitivskonstruksjon. Noen eksempler på subjunksjoner er at, hvis, å og som.

Ta dette i betraktning, hva er et indirekte spørsmål?

Når vi har et spørsmål med spørreord i direkte tale, bruker vi spørreordet som subjunksjon i indirekte tale. Derfor har direkte spørsmål og indirekte spørsmål forskjellig setningsstruktur. Et direkte spørsmål er en helsetning, mens et indirekte spørsmål er en leddsetning.

By Femmine Sicola

Hvordan skrives visste? :: Når bruke E?
Nyttige lenker