Hjem > N > Når Skal Man Bruke Kursiv Og Anførselstegn?

Når skal man bruke kursiv og anførselstegn?

Titler på bøker og tidsskrifter skal stå i kursiv, ikke i anførselstegn. Titler på artikler, enkelte kapitler, dikt osv., som ikke er utgitt som egne publikasjoner, settes derimot i anførselstegn.

Les mer

Ta dette i betraktning, når skal vi bruke kursiv?

Kursiv skrift brukes oftest for å understreke viktige ord eller poeng, eller av andre grunner atskille en del av en tekst fra de øvrige delene. Hvis man i et helt avsnitt som står i kursiv nevner et ord som i vanlig tekst skulle stått i kursiv, skal ordet skrives som normal skrift. Tilsvarende, hvordan bruke hermetegn? Anførselstegn brukes for å markere og sitere utdrag fra andre tekster; samt ved uttrykk som ikke følger normen, bryter med skrivestilen eller som brukes på en uvanlig måte. Utenlandske ord i norsk tekst er det vanligst å markere med kursiv, men anførselstegn brukes også.

I forhold til dette, skal sanger stå i kursiv?

Kursiv. Kursiv skrift (som dette) har en rekke bruksområder i tekst. Titler på bøker, tidsskrifter, aviser, filmer, CD-er og plater, radio- og tv-programmer og teaterstykker (men titler på sanger, musikkstykker, dikt, noveller, essay og artikler settes i anførselstegn). Du kan også spørre når skal man bruke utropstegn? Utropstegn er et skrifttegn som brukes for å markere avslutning på utrop og interjeksjoner, oppfordringer og ønsker, samt setninger i imperativ. Sammen med spørsmålstegn og punktum utgjør utropstegn en gruppe av store skilletegn. Stopp tyven! Au!

Dessuten, hvordan sette anførselstegn?

Vi kan benytte tankestrek/replikkstrek i stedet for anførselstegn ved direkte tale. Den skal ha ett mellomrom mellom seg og teksten som kommer etter. Eksempel: – Jaja, sa Jorunn, – her var det lite gull å finne. Tilsvarende, skal direkte sitat stå i kursiv? Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic].

Deretter, hvordan skrive skipsnavn?

Vanligvis skriver vi skipsnavn uten anførselstegn, f. eks. MF Eira, men MF «Eira» er også mulig. Når man har med MF, er det mindre nødvendig med markering enn når navnet står alene. Tilsvarende, hva skal stå i hermetegn? I kortform lyder hovedregelen: «Mellom hermeteikn (sitatteikn) skal det ikkje stå andre teikn enn dei som høyrer til i den siterte teksten.» Det vil i praksis si at komma skal stå utenfor den anførte setningen (se eksempler ovenfor), mens annen tegnsetting er som før.

Man kan også spørre hvordan bruke gåseøyne?

Anførselstegn eller sitattegn (kalles også gåseøyne) er tegn som brukes for å uttrykke tale eller sitater eller for å vise noe som blir omtalt på en spesiell måte. tankestrek ( –, —, m. fl. )

By Ormand

Hvordan få andre hermetegn i Word? :: Hva er Norges eldste by?
Nyttige lenker