Hjem > H > Hva Godtas Som Legitimasjon?

Hva godtas som legitimasjon?

Hva godtas som legitimasjon?

  • norsk pass (ikke nødpass)
  • norsk nasjonalt ID-kort – med og uten reiserett.
  • norsk førerkort utstedt etter 1. januar 1998.
  • norsk digitalt førerkort.
  • norsk bankkort med bilde og fødselsnummer.
  • Forsvarets ID-kort.
  • norsk sjøfartsbok.
  • norsk reisebevis for flyktninger.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvordan få legitimasjon på mobil?

Kontakt banken din for å få BankID

I de fleste banker får du BankID når du er 13 år, men noen banker har 15-årsgrense. BankID er gratis å skaffe seg, men det kan være en pris for bruk av BankID på mobil hos mobiloperatøren din. BankID med app er helt gratis.
Er BankID på mobil gyldig legitimasjon? Må jeg bruke BankID-appen som innloggingsmekanisme for å gjøre en legitimering? Nei, du trenger ikke å ha BankID-app som innloggingsmekanisme fra banken din for å kunne legitimere deg via Identitetssjekk. Appen kan brukes kun til legitimering.

Kan jeg bruke bilde av pass som ID?

Eksempler på legitimasjon er pass, nasjonalt ID-kort, førerkort og bankkort med bilde. Det er også mulig å benytte andre former for legitimasjon, men minstekravet er at det må inneholde navn, fødselsdato og bilde. Folk spør også er førerkort gyldig legitimasjon i sverige? Når du reiser i Norden

Norden består av landene Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island. Når du passerer grensen, kan du bli bedt om å dokumentere at du er nordisk borger. Derfor anbefaler vi at du har med pass, ID-kort eller gyldig førerkort på reiser mellom de nordiske landene.

Kan jeg ha hestehale på passbilde?

Det er tillatt med religiøse hodeplagg hvis haken, pannen og begge kinnene er synlige. Hodeplagget må heller ikke kaste skygger over ansiktet. Hvordan få ID-kort? Passet og ID-kortet sendes i posten. Du kan hente det hos politiet hvis du ønsker det. Søknader om pass og ID-kort behandles fortløpende og sendes til produksjon. Hvis søknaden din ikke kan avgjøres innen én måned, vil du få et foreløpig svar om hvor lang tid det tar å behandle søknaden din.

Hvordan oppdatere legitimasjon?

legitimere

BankID-app: logger du deg inn i nettbank med PC, legitimerer du deg slik:

  1. Last ned BankID-app fra App-store eller Google play.
  2. Finn frem gyldig pass/ID-kort, mobil og PC.
  3. Logg inn i nettbanken.
  4. Åpne BankID-appen og velg "skal du gjøre en ID-sjekk"?
Hva brukes nasjonalt ID-kort til? Formålet med ID-kortet er at du kan få et offentlig utstedt identitetsbevis som du kan bruke når du blir bedt om å dokumentere hvem du er (legitimere deg). For eksempel når du er i banken, henter pakker eller er hos myndighetene. ID-kortet er et sikkert identitetsbevis og utstedes av politiet.

Er Digitalt førerkort gyldig legitimasjon?

Digitalt førerkort er gyldig som legitimasjon dersom du blir stoppet i trafikkontroll. Du kan ikke forvente at det blir godkjent som legitimasjon i andre tilfeller. Bruker du det digitale førerkortet når du er ute og kjører, må du huske å ha strøm på telefonen til hele kjøreturen, og skjermen må være lesbar.

By Kennett Washman

Hva er en autentiserings pin? :: Hvor lang tid tar en transaksjon?
Nyttige lenker