Hjem > K > Kan Man Ringe 113 Uten Sim Kort?

Kan man ringe 113 uten SIM kort?

I enkelte tilfeller vil også anrop til nødnummer 110 og 113 også bli behandlet slik som 112, men foreløpig ikke i alle tilfeller. Inntil videre kan det derfor være lurt å ringe 112 i tilfeller der du mangler SIM-kort eller penger på kontantkortet ditt, eller dekning fra din operatør.

Les mer

Kan du ringe 911 i Norge?

Etter at serien Rescue 911 ble populær i Norge, begynte mange nordmenn å ringe 911 i nødstilfeller. Derfor viderekobler de fleste mobiler som selges i Norge 911 til 112. 1. september 2015 innførte regjeringen det 6-sifrede nasjonale legevaktsnummeret 116 117 (hundreogseksten hundreogsytten). Også, hva er nødnummeret i norge? Norge har vi tre nødetater; brann 110, politi 112 og helse 113. Alle etatene har sitt eget nødnummer. For mange av oss er det vanskelig å huske hvilket nummer vi skal ringe når vi trenger hjelp.

Når skal du ringe 112?

Ring nødnummeret 112 når det er behov for øyeblikkelig hjelp. Du kan sende SMS til 112 i en nødsituasjon hvis mobilnummeret ditt allerede er registrert. Kan man ringe nødnummer uten SIM kort? I Norge har vi tre mobilnett: Telenor, TeliaSonera og Mobile Norway (Tele 2/Network Norway). – Men for å ringe til 112 utenfor det mobilnettet en er kunde i må en enten ta ut sim-kortet, eller slå av og på telefonen og ringe 112 før en taster PIN-koden, sier Aarsæther. Dette gjelder kun 112, og ikke 110 og 113.

Kan man ringe uten sim kort?

– Det er internasjonale bestemmelser som gjør at man kun kan ringe 112 og 911 når det ikke er SIM-kort i telefonen, så dette får vi ikke gjort noe med uansett hva vi måtte ønske, forteller leder for operasjonssentralen i Vestfold politidistrikt, Petter Aronsen, til tb.no. Hva skjer om du ringer 911 i Norge? Nummeret er godt kjent fra film og fjernsyn. Nå viser det seg at det amerikanske nødnummeret 911 virker med en norsk mobiltelefon i Norge. Du blir tatt til en telefonsvarer som forteller at du nå er i ferd med å ringe politiets nødnummer.

Ta dette i betraktning, hvorfor ikke 111?

Ved Låtefoss har Odda kommune satt opp et informasjonsskilt der du kan gjøre deg kjent i kommunen. SJEKK TABBEN: Ringer du 111, får du i beste fall beskjed om at nummeret ikke er i bruk. Her står også en liste med viktige telefonnummer. Ambulanse 113, Politi 112 og Brann 111. Hva skjer hvis man ringer 112 ved en feil? Du skal ikke bekymre deg. Det at du ringte nødetaten en gang ved et uhell vil ikke få noen konsekvenser. Hvis du er bekymret og tenker mye på dette, så vil jeg råde deg til å snakke med foreldrene dine eller en voksen du stoler på.

Du kan også spørre kan man ringe 113 fra utlandet?

Danmark, Finland, Storbritania, Irland, Nederland, Portugal og Sverige bruker også 112 som nødnummer. Skal du til et annet europeisk land, kan du sjekke hva som er nødnummeret her: Trygg & sikker. Skal du reise utenfor Europa får du søke opp nødnummeret i landet på nettet.

By Garfinkel Paullus

Hva er nødnummeret i Sverige? :: Hvordan endre lysstyrke på Apple Watch?
Nyttige lenker