Hjem > K > Kan Man Jobbe I To Land Samtidig?

Kan man jobbe i to land samtidig?

Når man arbeider i flere land samtidig, må man være oppmerksom på en rekke forhold som folkeregistrering, sykeforsikring og skatt. Det er nødvendig å sette seg grundig inn i reglene for folkeregistrering i de aktuelle land, for det er ikke én enkelt regel som gjelder når man arbeider i mer enn ett land.

Les mer

Er det lov å ha hjemmekontor i utlandet?

Det er ingen felles statlig policy eller føringer om hvor hjemmearbeid eller hjemmekontor er lokalisert, slik at det blir opp til virksomheten selv å regulere dette. Dette betyr også at du som arbeidsgiver står fritt til å innvilge ønsket om å arbeide fra et sted i utlandet. Hvor lenge kan man jobbe i utlandet? Arbeid i EØS-land eller Sveits

Du er fremdeles ansatt og får utbetalt lønn fra arbeidsgiveren i Norge i perioden du jobber i utlandet. Du kan ikke bytte arbeidsgiver under oppholdet. Utenlandsoppholdet varer ikke lenger enn 24 måneder.

Også, hvor lenge kan man ha hjemmekontor i utlandet?

Det er egne regler for arbeidstakere som har norsk arbeidsgiver og som er sendt til et annet land for å utføre arbeid der i inntil 24 måneder. Du blir ikke regnet som utsendt arbeidstaker når du av private årsaker velger å utføre arbeidet på hjemmekontor i utlandet. Følgelig, kan nordmenn jobbe i utlandet? Du kan arbeide i et annet nordisk land uten arbeids- og oppholdstillatelse. Utenfor EØS gjelder egne regler, og du må i utgangspunktet søke om arbeids- og oppholdstillatelse.

Dessuten, hvordan få arbeidsvisum?

Hvis du ønsker å komme til Norge for å arbeide, trenger du en oppholdstillatelse. Som regel må du skaffe deg en jobb først. Hvilken oppholdstillatelse du skal søke om, er avhengig av hvilken kompetanse du har og hvilken jobb du skal gjøre i Norge. Søkeren er personen som ønsker å besøke eller bo i Norge. Følgelig, kan man jobbe i utlandet med uføretrygd? Uføretrygd ved opphold i eller flytting til et EU/EØS-land eller andre land Norge har trygdeavtale med. Du har som hovedregel rett til utbetaling av uføretrygd fra Norge selv om du flytter til et annet EØS-land eller andre land som Norge har trygdeavtale med.

Kan man jobbe i Spania?

Spanske statsborgere trenger ikke arbeidstillatelse for å få jobb. Statsborgere fra et EU-land trenger heller ikke arbeidstillatelse for å jobbe i Spania. I de fleste tilfeller må annenhver nasjonalitet søke om arbeidstillatelse. Dette kan du gjøre sammen med din nye arbeidsgiver, eller arbeidsformidling. Når mister man medlemskap i folketrygden? Dersom du skal oppholde deg i utlandet i mer enn 12 måneder, mister du medlemskapet ditt i folketrygden. Hvis du er medfølgende familiemedlem til for eksempel en arbeidstaker i utlandet og skal oppholde deg i utlandet i mer enn 12 måneder, mister du medlemskapet ditt i folketrygden.

Hvordan kan jeg jobbe i utlandet?

NAV kan gi deg informasjon og nyttige tips til hvordan du kan søke jobb i utlandet og hva som skjer dersom du ikke får jobb. Hvis du vil søke jobb i EU-/EØS-landene og Sveits, kan NAV hjelpe deg gjennom EURES-samarbeidet. Det europeiske arbeidsmarkedet kan by på mange og nye jobbutfordringer.

By Moffitt

Hvilke land er med i EU i dag? :: Kan arbeidsgiver nekte bierverv?
Nyttige lenker