Hjem > E > Er Det Lov Å Jobbe Mer Enn 100%?

Er det lov å jobbe mer enn 100%?

Jobber du mer enn 100 prosent stilling, skal det overskytende regnes som overtid og kompenseres med minimum 40 prosent. (Se Arbeidsmiljøloven § 10-6).

Les mer

Hvor mange jobber er det lov å ha?

Det finnes ingen grense for hvor mange arbeidsgivere du kan jobbe for, eller hvor mange sykepleierstillinger du kan ha. Men du kan ikke jobbe ekstra i ferien, med mindre du er deltidsansatt. Hvor mye kan man jobbe i uka? Utgangspunktet er at arbeidsgiver ikke kan pålegge arbeidstakeren å jobbe mer enn 9 timer per dag, og 40 timer i løpet av en uke, innenfor alminnelig arbeidstid. Merk at de fleste tariffavtaler fastsetter normalarbeidstiden til 37,5 timer per uke. Arbeidstaker kan likevel pålegges å arbeide overtid.

Er det lov å jobbe 3 timer?

Loven har ingen minimumslengde på en arbeidsdag.

Men en tariffavtale eller individuell avtale kan ha regler for dette. Noen har en avtale som gir dem rett til i alle fall x antall timer lønn for veldig korte vakter. Så her er det viktig å sjekke hva din arbeidsavtale sier om dette.
Dessuten, hva betyr 200% overtid? For arbeid utover avtalt arbeidstid som overstiger en samlet arbeidstid på 20 timer per uke betales tilsvarende satser som nevnt i avsnittet over per arbeidet time. Avtalen gir ansatte 200 prosent overtidstillegg, og den innebærer også at arbeidsgiver kan pålegge mer overtid.

Derav, hvor mye kan man jobbe ekstra?

Man kan ikke bestemme selv å jobbe overtid, du kan ikke bare bli igjen, jobbe ekstra og kreve overtidsbetaling. Det må pålegges av sjefen og det må være avtalt. Men du kan ikke jobbe mer overtid enn ti timer i uka, 25 timer i måneden eller 200 timer i året. Kan jeg jobbe 2 jobber? Se arbeidsmiljøloven § 10-4 (1). Grensene for arbeidstid i arbeidsmiljøloven kapittel 10 tar utgangspunkt i at du har en arbeidsgiver. Det er imidlertid ikke ulovlig å ha mer enn en arbeidsgiver samtidig. Du kan derfor jobbe mer enn grensene for arbeidstid i kapittel 10, hvis det er fordelt på flere arbeidsgivere.

Kan jeg ha to jobber?

Det er mulig å ha flere arbeidsgivere samtidig. En ansatt står derfor som utgangspunkt fritt til å arbeide hos en annen arbeidsgiver i sin fritid. Men når du har mer enn en jobb er du selv ansvarlig for å oppfylle betingelsene i begge arbeidsavtalene du har inngått. Kan arbeidsgiver nekte ansatte å ha to jobber? - Vi ser at en del arbeidsgivere ønsker å få beskjed fra ansatte dersom de skal ta jobb andre steder. Det kan det være gode grunner til, og det kan gjerne også tas inn i arbeidsavtalen. Du kan imidlertid ikke kreve å få godkjenne at ansatte tar annet arbeid på fritiden. Arbeidstaker må få styre fritiden sin selv.

Kan arbeidsgiver nekte bijobb?

Oppsummert; så lenge arbeidet ikke er for en konkurrerende virksomhet og den heller ikke går ut over jobben for hovedarbeidsgiver, har man som arbeidsgiver et tynt grunnlag for å nekte arbeidstageren å ta biervervet. Som arbeidstager kan du altså motsette deg at arbeidsgiver nekter deg å ta bierverv.

By Cari

Kan arbeidsgiver nekte bierverv? :: Hva er privat økt på Spotify?
Nyttige lenker