Hjem > H > Hva Er En God Overskrift?

Hva er en god overskrift?

En eldgammel tommelfingerregel fra Journalistikkhøyskolen definerer en god overskrift som «betryggende, årvåken og beskrivende».

Les mer

Hvorfor er overskrift viktig?

Overskriften er inngangen til teksten. Den kan avgjøre om artikkelen din blir lest eller oversett. Når du skriver en debattartikkel, har du et ønske om å påvirke. Overskriften kan skape oppmerksomhet, nysgjerrighet, si noe om hvem som er målgruppe for teksten eller vise fordelen med å lese artikkelen. Tilsvarende, hvordan skriver man en ingress? Ingressen er et kort avsnitt som til vanlig kommer etter tittelen i en nyhetsartikkel. Den oppsummerer ofte hovedpunktene i teksten. En ingress bør ikke ha særlig mer enn 20 ord. Den kan gjerne inneholde et sitat, og du kan skille den ut fra annen tekst med feit eller kursiv skrift.

Hvordan skrive en god innledning drøftende tekst?

Innledning: Her introduserer du emnet for oppgaven og presenterer tekstene som du skal bruke i besvarelsen din. Kort redegjørelse for emnet: Her gir du en kort oversikt over de vesentligste sidene ved emnet. På denne måten får du et godt grunnlag for drøftingen din. Hva er en god tittel? Den beste definisjonen jeg har funnet på en god tittel er denne: En tittel som med færrest mulig ord dekker artikkelens innhold på en adekvat måte. Korte titler, men ikke for korte, er oftest å foretrekke fremfor lange.

Så, hvordan få overskrift 3 i word?

Legge til en overskrift

  1. Merk teksten du vil bruke som en overskrift.
  2. Velg Hjem-fanen, og beveg pekeren over forskjellige overskrifter i Stilgalleri. Legg merke til hvordan teksten endres når du holder pekeren over en stil, slik at du ser hvordan den vil se ut i dokumentet. Klikk overskriftsstilen du vil bruke.
Hva er ingress og brødtekst? Brødtekst er den vanlige løpende teksten i en bok, trykt avis, i trykksaker eller på en nettside, i motsetning til for eksempel overskrifter og bildetekster. Ingress (innledning) regnes heller ikke som del av brødteksten.

Du kan også spørre hvor lang er en ingress?

En ingress skal ikke være på mer enn 700 tegn. Unntaket er for lange artikler. Hva er forskjell på ingress og innledning? Ingressen er enten et sammendrag av teksten (nyhetssak) eller en innledning (reportasje). Når leseren har sett overskriften og bestemt seg for å lese videre, er det ingressen som avgjør om hen kommer til å lese hele artikkelen.

Hvordan skrive Faktaartikkel?

Skal i grove trekk gi mye informasjon på kortest mulig tekst. Artikler kan gjerne ha flere synspunkter på en sak. En artikkel skal være saklig og oversiktlig. Det er saken du skriver om som skal stå i sentrum, ikke du som skriver, men du har lov til å ha meninger om det du skriver om.

By Lifton

Hvordan sette opp en drøftende tekst? :: Hvilke planter passer på soverom?
Nyttige lenker