Hjem > K > Kan Man Få Tilbake Pengene Med Byttelapp?

Kan man få tilbake pengene med byttelapp?

Sjekk om du har åpent kjøp eller spør etter tilgodelapp

Du har ikke rett på pengene tilbake, hvis du ikke finner noe som passer, men spør etter tilgodelapp. – Noen butikker tilbyr åpent kjøp. Det betyr at du kan få penger tilbake om gaven ikke passer, men det må avtales spesielt.

Les mer

Og et annet spørsmål, har man krav på pengene tilbake?

Du kan ikke kreve å få pengene tilbake, men oftest kan du få en tilgodelapp du kan handle for en annen gang. Den kan du bruke i tre år, hvis det ikke står noe annet. Kan butikker nekte retur? Etter kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven eksisterer det ingen bytterett om du skulle ombestemme deg eller angre på kjøpet i etterkant. Dette innebærer at butikken ikke er forpliktet til å ta varer i retur, selv om de er ubrukte og i original emballasje.

Hvordan funker byttelapp?

Byttelapp. Bytteretten gjelder som regel i romjula, men her varierer det fra butikk til butikk. Felles for de aller fleste butikkene er at byttelapp må fremvises, eller annet bevis på at varen er kjøpt i butikken. – Har du ikke byttelapp, kan du bruke kvittering. Dessuten, hvor lenge varer en byttelapp? – Med en byttelapp har du uansett rett til å bytte, men husk at varigheten kan variere. Noen byttelapper gjelder bare for romjulen; andre i flere måneder, sier hun til NRK.no. Hvis gaven er kjøpt på salg, kan byttet bli en liten utfordring.

Angående dette, hvor stor prosent av befolkningen bytter inn gaver de får til jul?

Et stort flertall av befolkningen sier de får presanger de ikke trenger, og en av fem opplever dette hvert år. To av tre vil ha alternative julegaver. Blant folket generelt er det 81 prosent som sier de har fått gaver de ikke har bruk for. Du kan også spørre når har man rett på å få pengene tilbake på et kjøp man angrer? Angrerett. Forbrukeren har i utgangspunktet angrerett i 14 dager. Dette gjelder ved handel fra alle EØS-land. For tjenester starter fristen å løpe dagen etter at avtalen er inngått, mens fristen ved kjøp av varer løper fra dagen etter at varen er mottatt.

Også, hva betyr 100 dagers åpent kjøp?

Nettbutikk og fysiske butikker

Det er dermed stor avstand mellom hva som tilbys under «åpent kjøp» ved nettbutikker og ved fysiske butikker. Zalando skriver eksempelvis på sine nettsider under hyperlenken «100 dagers åpent kjøp» at kunden kan prøve varene, og at varene ikke behøver å returneres i originalemballasjen.
Hva betyr 50 dagers åpent kjøp? 09 - Returrett i forbindelse med åpent kjøp

Ta med produktet og kvittering til butikk innen 50 dager, så får du enkelt og greit pengene for kjøpet tilbake. Produktet må være uåpnet/ubrukt og ikke ha brutt emballasje.

I hvilke salgssituasjoner gjelder angrerettloven?

KORT OM ANGRERETTLOVEN

Loven gjelder ved to ulike salgssituasjoner. Den gjelder for avtaler inngått ved fjernsalg og for avtaler inngått utenom den nærings- drivendes faste forretningslokaler. Med fjernsalg menes at avtale inngås uten at partene er til stede samtidig.

By Athiste Colecchi

Når kan man heve kjøpet? :: Hva kan man bruke studentkort til?
Nyttige lenker