Hjem > E > Er 1881 Gratis?

Er 1881 gratis?

Databasen som benyttes av Digitale Medier 1881 og Opplysningen 1881 regnes som ledende i markedet for nummeropplysning, og ”1881 Gratis” appen baserer seg på denne. Søk på navn, nummer, adresser og telefonnummer helt gratis, og bruk våre detaljerte kart og veibeskrivelser for enkelt å finne frem.

Les mer

Blir oppringt av privat nummer?

Noen ringer deg, men på displayet står det bare «Privat nummer» eller «Anonymt oppkall». Årsaken er gjerne at den som ringer har valgt at nummeret ikke skal vises, eller at samtalen kommer fra et nettverk som din teleoperatør ikke utveksler samtaleinformasjon med. Man kan også spørre blir oppringt av mange norske nummer? Hvis du ikke kjenner igjen det norske nummeret som ringer deg – bruk noen sekunder på å kikke på antall sifre før du svarer. Dette er et klassisk eksempel på «phishing», hvor svindleren «fisker etter» dine personlige opplysninger.

Hvorfor blir jeg oppringt av utenlandske nummer?

Noen av våre kunder opplever med jevne mellomrom å bli oppringt av et ukjent utenlandsk nummer der det gjerne legges på etter kun få ring. Denne formen for svindel kalles wangiri, som betyr «ett ring og kutt» på japansk. Svindlerne oppretter høykostnummerserier i utlandet og tjener gode penger på å bli ringt tilbake. Er det lov å tulleringe? Som utgangspunkt er det ikke straffbart å tulleringe noen én gang eller to, men dersom det er snakk om mange ganger, slik at det blir å regne som plagsomt for den dere ringer til, kan det være straffbart etter straffebestemmelsen om hensynsløs atferd i straffeloven § 266.

Og et annet spørsmål, hvordan anmelde skjult nummer?

Kontakt politiet

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.
Hvordan blokkere skjult nummer på iphone? For å slå på Demp ukjente innringere går du til Innstillinger > Telefon, bla ned, trykk på Demp ukjente innringere, og slå på funksjonen. Anrop fra ukjente numre dempes og sendes til telefonsvareren din.

Hvordan unngå telefonterror?

Hvis du oppdager at noen har misbrukt nummeret ditt, ta kontakt med kundeservice hos din leverandør så kan de ofte hjelpe deg. De fleste smarttelefonene kan sperre anrop fra plagsomme numre. Det finnes gratisapper som tilbyr å sperre anrop fra nummer som er registrert som spam. Og et annet spørsmål, hvordan unngå å bli svindlet? Slik unngår eller avdekker du denne typen svindel:

  1. Gi aldri fra deg sensitiv informasjon via e-post eller telefon.
  2. Opprett SMS-varsel for kortbetalinger over en viss størrelse (koster 1 krone pr.
  3. Sjekk transaksjonsoversikten/kontoutskriften i blant for å få oppdaget eventuell ukjente belastninger tidligst mulig.

Kan du sende meg telefonnummeret ditt?

Du får plutselig opp en melding fra en av dine venner som der de spør om telefonnummeret ditt. De har kanskje også nettopp lagt deg til som venn “igjen” på facebook. De forteller deretter at de skal sende deg en melding angående en konkurranse og du må svare med koden du får. DETTE MÅ DU IKKE GJØRE!

By Bianka

Hvordan få drone sertifikat? :: Er det farlig å svare på skjult nummer?
Nyttige lenker