Hjem > H > Hva Koster 160 Lappen?

Hva koster 160 lappen?

Pris. Pris for kurset er kr. 24 000,- som skal være innbetalt før kurset starter. Dette inkluderer kursmateriell, teoriundervisning, praktiske øvelser/kjøretimer i utrykningsbil og leie av bil til praktisk prøve.

Les mer

Ta dette i betraktning, når bruker ambulansen sirener?

- Vi kan bruke sirener når det er nødvendig. Men ofte gjør det situasjonen stressende for pasienten vi har med. Bilførerne kan altså ikke stole på at de hører utrykningskjøretøyet, de må følge med bakover, sier Reidar Engedal. Kan man kjøre på veiskulder? På E18 gjennom Lier og Drammen har det blitt et stadig større problem at bilistene bruker veiskulderen når de skal kjøre av motorveien. – Dette er potensielt dødelig. Problemet er at hastighetsforskjellen på de som stiller seg på veiskulderen og de som kjører forbi er 80-90 km/t.

Hvordan forholde seg til utrykningskjøretøy?

Slik reagerer du:

  1. Bruk blinklys! Dette gjør at nødetatene vet at du har sett dem.
  2. Senk farten, men ikke bråbrems.
  3. Trekk ut til kanten, men behold roen.
  4. Ikke stopp i en sving, men kjør heller lengre frem slik at det går an å kjøre forbi.
  5. Se hvor utrykningskjøretøyet ligger i veien.
  6. Se på andre trafikanter.
Hva er personbil M1? Kjøretøygruppe. Aktuelle klassifiseringer er: M1 Personbil (Maks 9 sitteplasser) M2 Buss (Tillatt totalvekt maks 5.000 kg, minst 10 sitteplasser)

Hvor stor bil kan man kjøre med vanlig førerkort?

Personbil. Du kan kjøre en personbil som har en tillatt totalvekt på maks 3 500 kg. Den kan være godkjent for maks 8 passasjerer i tillegg til føreren. Hva er forskjellen på varebil klasse 1 og 2? For å kunne regnes som varebil må bilen ha én seterekke og godsrom eller lasteplan bak seterekken. Det må være fast skillevegg bak setene. Det skilles mellom varebil klasse 1 (maksimal vekt 3500 kilogram) og varebil klasse 2 (over 3500 kilogram). Varebiler kan drives med diesel, bensin eller elektrisitet.

Dessuten, hvem kan benytte gult blinkende varsellys?

Blinkende gult varsellys skal benyttes av alle vegarbeidsmaskiner og kjøretøy i arbeid på veg når disse fraviker bestemmelsene i trafikkreglene eller må foreta kjøring som kan virke umotivert. Derav, hva betyr blinkende gult lys på kjøretøy? Rødt lys bare i sju sekunder for bilistene.

Når et trafikklys blinker gult, skal trafikantene oppføre seg som om trafikklyset ikke var der, altså følge vegmerking og øvrige trafikkregler.

Tilsvarende, hva betyr gule varsellamper?

Gule eller oransje varsellamper: Gule eller oransje lamper forteller som oftest om en driftsstatus som ikke er like kritisk, men som kan utvikle seg til alvorlige problemer. Som regel kan du kjøre til et verksted for nærmere undersøkelser.

By Greg Kleinsorge

Hvordan funker lyskryss? :: Hva betyr blålys?
Nyttige lenker