Hjem > H > Hva Er Handlings Og Økonomiplan?

Hva er handlings og økonomiplan?

Hva er en handlings- og økonomiplan? Handlings- og økonomiplanen omfatter hele kommunens virksomhet, og gir en realistisk oversikt over sannsynlige inntekter, forventede utgifter og prioriterte oppgaver i planperioden.

Les mer

Dessuten, hvilke faste utgifter har man?

Faste utgifter er utgifter du betaler jevnlig. Dette kan for eksempel være hver måned, hvert kvartal eller årlig. Typiske faste utgifter er husleie, elektrisitet, vann, varme, abonnementer og forsikringer. Husk at renter og avdrag på lån også går under faste utgifter. Så, hvor mye er det vanlig å bruke på mat i måneden? De kan regne med å bruke 16 890 kr på mat og drikke i måneden. Det er 202 680 kr i året på mat og drikke. Mat er en viktig del av hverdagen for en familie og kan være grobunnen for mye glede. Med noen enkle grep kan en familie påvirke sitt eget budsjett betydelig, her er noen tips.

Hvor mye bruker 1 person på mat i måneden?

For én person ligger summen i underkant av 3000 kroner for en måned. Mange har muligheter til å spare på mat og drikke, men for å kunne spare bør du først og fremst bestemme deg for hvor mye du ønsker bruke på mat i måneden. Hva skiller et likviditetsbudsjett fra et resultatbudsjett? Et likviditetsbudsjett skiller seg fra et resultatbudsjett ved at likviditetsbudsjettet gir en oversikt over pengestrømmen i et selskap. Dette gir et bilde på om man har penger til å betale løpende utgifter, med andre ord en kontroll over innbetalinger og utbetalinger i en gitt periode.

Hva er forskjellen på et resultatbudsjett og likviditetsbudsjett?

Slik setter du opp et likviditetsbudsjett

Mens resultatbudsjettet viser de planlagte inntektene og kostnadene, viser likviditetsbudsjettet estimerte innbetalinger og estimerte utbetalinger – altså når pengene faktisk går inn og ut av konto.
Skal avskrivninger være med i et likviditetsbudsjett? Avskrivninger - dette må du vite!

På samme måte som nedbetaling av gjeld ikke skal inn i resultatbudsjettet, men inkluderes i likviditetsbudsjettet, skal avskrivninger altså ikke med i likviditetsbudsjettet.

Hva er årlig inntekt?

Inntekt er inntjening av penger, som henger sammen med salg av varer og tjenester, og/eller renter på bankinnskudd, aksjer, obligasjoner og lignende. Hva er forskjell på dekningsbidrag og dekningsgrad? Dekningsbidrag viser overskudd per produkt i kroner, og dekningsgrad viser overskudd per produkt i % av omsetningen. Dekningsbidrag og dekningsgrad henger derfor sammen. Jo mer du tjener i kroner per produkt jo høyere vil dekningsgraden være.

Hvordan finne nullpunkt omsetning?

For å finne nullpunktsomsetningenr tar du faste kostnader ganger med 100 og deler på dekningsbidrag. For å finne dekningsbidrag tar du sum driftsinntekt minus variable kostnad. Dekningsgrad er derfor det du sitter igjen med etter å ha trukket fra variable kostnader på inntekten.

By Iphagenia Dalton

Hvordan skjule spor? :: Hvordan regne ut budsjettert resultat?
Nyttige lenker