Hjem > K > Kan Man Sprenge Høyttalere?

Kan man sprenge høyttalere?

Egentlig er det ikke ofte at en høyttaler sprenges på grunn av for mye forsterkerkraft. Det skjer heller som et resultat av overdreven forvrengning (klipping) i lydsignalet. Klipping oppstår typisk når forsterkeren er altfor liten for høyttaleren og man presser den over grensen for hva den kan yte.

Les mer

Ta dette i betraktning, blir høyttalere gamle?

Dette er kanskje i overkant av hva man kan forvente av levetid, men rundt 20-25 år burde man kunne forvente å kunne klemme lyd ut av en høyttaler. Levetid kan imidlertid være så mangt. Den designmessige levetiden er ganske kort, kanskje ikke mer enn en 5-10 år. Hvordan koble forsterker til høyttalere? Bakpå høyttaleren finner du høyttalerterminalene, altså der du kobler til kablene fra forsterkeren. På de fleste høyttalere sitter det én rød (pluss) og én sort (minus) terminal til henholdsvis det positive og det negative signalet fra forsterkeren.

Tilsvarende, hva gjør diskant?

Diskant av latin:dis(skilt, avdelt) og cantus(sang) er den lyseste del av det hørbare området. I korsammenheng brukt om sopranstemmen, og på et klaviatur tonene fra midten av et piano og opp. I lydanlegg er diskanthøyttalerne de som skal gjengi de høyeste tonene. Dessuten, hvorfor rørforsterker? Rørforsterkere har større evne til å skape dimensjoner og dynamikk i mellomtonen. Snakker da om "gode" transistor og rørforsterkere.

Og et annet spørsmål, hvordan fikse høyttaler på iphone?

Hvis du ikke hører noe lyd eller hører forvrengt lyd fra høyttaleren på iPhone, iPad eller iPod touch

  1. Sjekk lydinnstillingene. Hvis enheten har en Ring/lydløs-bryter, flytter du den fremover – mot skjermen på enheten – slik at oransje ikke vises.
  2. Rengjør mottakerne og høyttalerne.
  3. Sjekk lyden på enheten.
  4. Prøv å ringe noen.
Hva gjør en forsterker? En forsterker er per definisjon en innretning som kan forsterke et signal (oftest strøm- eller spenningssignal) energetisk uten å forvrenge det i noen stor grad. Energien som tilføres signalet, blir hentet inn fra en ytre forsyning, oftest en spenningsforsyning.

Man kan også spørre hvorfor skurrer høyttalere?

Det er teoretisk mulig at det kan skyldes dårlig kontakt et eller annet sted, så det kan være verdt forsøket å dra ut signal- og høyttalerkabler, rengjøre alle kontaktflater (f eks CRC elektronikkrens) og sette dem inn igjen. Hvis det fortsatt skurrer kan det være verdt å tenke litt gjennom hva som foregår. Man kan også spørre hva menes med rms? Som nevnt tidligere: RMS er en forkortelse for root mean square (kvadratroten av gjennomsnittet av kvadratene). Selv om formelen kan være vanskelig å forstå, beregner RMS i hovedsak den likestrømverdien som tilsvarer vekselstrømverdien.

I forhold til dette, hvordan koble sammen to forsterkere?

Det du kan gjøre er å enten bi-ampe dvs bruke den ene forsterkeren på bassene og den andre på toppene eller brokoble hver enkelt forsterker og bruke en forsterker på hver høyttaler. Hvordan du brokobler står nok i bruksanvisningen til forsterkeren.

By Myna

Hvordan koble sammen to Bluetooth høyttalere? :: Hvordan gjøre en fil om til PDF?
Nyttige lenker