Hjem > K > Kan Jeg Kjøpe Bil Etter Leasing?

Kan jeg kjøpe bil etter leasing?

De fleste leasingselskaper gjør en gjenkjøpsavtale med bilforhandleren. Dette innebærer at forhandleren forplikter seg til å kjøpe bilen tilbake fra leasingselskapet når din leieperiode utløper. Gjenkjøpsprisen avtales mellom leasingselskapet og forhandleren på forhånd og kalles restverdi.

Les mer

Hvordan beregne restverdi leasing?

Hvilken restverdi som settes på bilen er viktig for hvor mye det koster å privatlease en bil. Rent teknisk settes leiegrunnlaget til bilens pris eksklusive engangsavgifter og mva. Utgangspunktet for månedsleien blir da forskjellen mellom pris ex avgifter, og den fastsatte restverdien på bilen. I forhold til dette, kan leasing lønne seg? – For mange kan det å lease bil være mer gunstig økonomisk, enn å kjøpe. Ved leasing binder du ikke opp kapital, og for eksempel for et ungt par som skal kjøpe bolig vil ikke bilen være belånt. Man slipper også usikkerheten som er knyttet opp til andrehåndsverdien på bilen, da den er avtalt på forhånd, sier Karlsen.

Hva skjer med innskudd leasing bil?

Startleie, eller innskudd som noen kaller det, fungerer som egenkapital for leasingen. Denne varierer mellom leasingavtalene og ofte har man mulighet til å kunne bestemme selv hva man vil innbetale etter visse rammer. Desto mer man betaler i startleie, desto lavere blir månedsleien. Hva er NAF lease? NAF Lease leveres av LeasePlan

Fast månedspris i hele perioden. Komplett service og vedlikehold. Mulighet til å tre ut av avtalen ved spesielle endringer i din livssituasjon. Penger tilbake om man kjører kortere enn avtalt.

Tilsvarende, hva skjer når leasingperioden er over?

Du får en stor regning når du leverer bilen. Når du leverer leasingbilen etter endt leieperiode, vil den bli taksert. Såkalt normal slitasje vil bli akseptert, men hvis du har påført bilen «unormal slitasje», vil du måtte betale såkalt påkost. Når leasingperioden er over? Når leasingperioden er over, har du to valg: Du kan enten levere tilbake bilen og finne noe nytt. Eller du kan sjekke mulighetene for å få kjøpe den ut.

Følgelig, hva menes med restverdi?

Restverdien er verdien som en eiendel har på slutten av levetiden, etter fradrag for avskrivninger og avskrivninger. Fra et annet synspunkt er restverdien det beløpet selskapet forventer å oppnå ved å selge anleggsmidlene på slutten av levetiden. Så, hvordan beregne restverdi bil? Verdifallet er i de aller fleste tilfellene størst det første året. For en nybil kan du forvente 20 prosent første året. Deretter om lag 14 prosent av bruktprisen fra det andre året, synkende til 10 prosent det sjette året. Og fra den sjette året 10 prosent årlig.

Så, kan man leie ut leasingbil?

Vanligvis vil en leasingavtale forby fremleie av bilen, men det kan det nå bli endring på. Delingsøkonomitjenesten Nabobil.no, som lar deg leie ut bilen din, starter et samarbeid med Bavaria, landets tredje største bilforhandler. Samarbeidsavtalen gjør det mulig å fremleie leasingbilen sin på Nabobil.no.

By Adonis Borowicz

Når lønner det seg å lease bil? :: Hvor sent kan man avbestille flybillett?
Nyttige lenker