Hjem > H > Hva Vil Det Si Å Ha Særeie?

Hva vil det si å ha særeie?

Særeie er betegnelsen på en formue som kun eies av én ektefelle, og som derfor ikke skal likedeles mellom ektefeller ved et samlivsbrudd. Særeie er det motsatte av felleseie, hvor verdier skal likedeles.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvilke papirer må man ha for å gifte seg?

Den raskeste måten er å søke om prøvingsattest elektronisk hvis dere begge har norsk personnummer eller d-nummer. Prøvingsattesten er gyldig i 4 måneder. Det kan ta litt tid å få de dokumentene du trenger, så vær ute i god tid før bryllupet. Se saksbehandlingstider. Dessuten, hvem kan foreta vigsel i norge? Vigselsmyndighet i kommunene er gitt til ordfører og varaordfører. I tillegg kan kommunalt ansatte eller folkevalgte som kommunestyret selv gir slik myndighet, få vigselsrett.

Hva inngår i ekteskap?

Ekteskap er en samfunnsordning som ordner samlivet mellom voksne personer og gir barna som resulterer fra dette, eller som adopteres, juridiske rettigheter overfor to foreldre (de to ektemakene). Dermed danner ekteskapet en regulerende ramme om familielivet. Det å inngå ekteskap kalles å gifte seg. Folk spør også hva er et samliv? Samliv er det når to personer lever i felleskap. De tre hovedformene for samliv er ekteskap, samboerskap og partnerskap.

Deretter, hvem kan melde flytting?

Hvem melder du flytting for? Du kan melde flytting for deg selv, flere eller alle i husstanden som flytter med. For personer under 18 år er det den eller de som har foreldreansvar, og som barnet er registrert bosatt hos, som har plikt til å melde flytting og underskrive flyttemeldingen. I forhold til dette, kan samboer melde flytting for meg? Hvem melder du flytting for? Du kan melde flytting for deg selv, ektefelle, partner, samboer med felles barn og/eller barn som du har foreldreansvar for som flytter med.

Skal studenter melde flytting?

Du velger selv om du vil melde flytting når du flytter hjemmefra for å gå på skole eller for å studere. Å melde flytting vil si at du endrer adressen din i Folkeregisteret. Vanligvis må du gjøre dette innen åtte dager etter at du har flyttet, men for deg som er elev eller student er dette helt frivillig. Hvor mye mindre skatt som gift? Ektefeller kan spare tusenvis av skattekroner

Personfradraget i klasse 1 for inntektsåret 2016 er 51.750 kroner, mens fradraget i klasse 2 er 76.250 kroner. Den som har inntekt får på denne måten drøyt 6000 lavere skatt, sammenlignet med om dere hadde vært samboere.

Når må man betale toppskatt?

SatsInntekt fra
Trinn 1
Skatteklasse 1 og 29,0 %*550 550 kroner
Trinn 2
Skatteklasse 1 og 212,0 %885 600 kroner

By Edris Bendick

Kan elektriker montere varmepumpe? :: Kan ektefeller ha ulike adresser?
Nyttige lenker