Hjem > K > Kan Nettleverandør Se Hva Jeg Surfer På?

Kan nettleverandør se hva jeg surfer på?

Alt du gjør på nett går gjennom din nettleverandør. Dette betyr at de automatisk mottar mye informasjon om deg og ditt liv på nettet. Så lenge dine nettdata ikke er tilstrekkelig kryptert, vil din nettleverandør se alt.

Les mer

Også, hvem kan se hva jeg googler?

Tips: For annen informasjon du legger til, kan du velge om den skal være privat eller synlig for alle.

  • Åpne innstillingene på Android-enheten din.
  • Trykk på Google Administrer Google-kontoen din.
  • Under «Velg hva andre ser» trykker du på Gå til Om meg.
  • Under en informasjonstype kan du velge hvem som kan se den.
Hvem kan se hva du søker på internett? Teknisk sett er det mulig, ja. De som eier eller kontrollerer et nettverk (trådløst eller med ledning) kan i teorien se hvilke nettsider som besøkes av de som er koblet til nettet. Man bør derfor være forsiktig med å bruke åpne, offentlige nettverk som trådløse nettverk på kafeer og restauranter.

Kan noen se hva jeg søker på?

Når informasjonen er kryptert er det teoretisk umulig for noen andre enn din maskin å forstå informasjonen. Det som ofte lagres av rutere er tilkoblingsinformasjon; Altså hvilken maskin koblet seg til hvilken tjeneste/server når. Dette sier ingenting om hva som ble surfet på eller hvilken person som var logget på. Og et annet spørsmål, hvem er min nettleverandør strøm? Hvis du er usikker på hvilket nettselskap som drifter strømnettet i din del av landet kan du sjekke baksiden av strømregningen din. Der står navnet på nettselskapet, samt deres kontaktinformasjon.

Hva er en VPN?

VPN står for Virtual Private Network (virtuelt privat nettverk på norsk). VPN innebærer at all datatrafikken din krypteres før den forlater din PC/mobil, og så sendes til en server et annet sted, hvor den dekrypteres og forlater serveren til det tiltenkte målet som om PC-en din skulle ha befunnet seg der. Deretter, hvordan finne søkehistorikk? Gå til nettadressen www.google.no. Nederst i høyre hjørne klikker du på Innstillinger. Velg deretter Dataene dine i Søk. Her får du oversikt over hele søkehistorikken din, altså alt du har søkt etter i Google.

Hva tenker Google om meg?

Google lagrer en annonseprofil basert på alt de vet om deg. De vet hvor du er, hvilket kjønn du er, alder, hobbyer, karriere, interesser, sivilstatus, vekt og inntekt. Se din egen annonseprofil. Boksene over viser hvilke interesseområder Google har lagret om meg. Kan foreldre se hva jeg har søkt på? Dersom du bruker 4G, så skal det mye til for at foreldrene dine skal finne ut av hva du har sett på, siden du ikke er koblet til hjemmenettverket. De kan heller ikke se hva du har søkt på dersom du har slettet søkehistorikken.

Du kan også spørre hva kan man bruke ip-adresse til?

Dette gjør de ofte, og informasjon om personen bak IP-adressen brukes i alt fra å avsløre ulovlig kriminalitet på nettet, til å hjelpe noen som trenger akutt hjelp. En IP-adresse kan også kobles til et tidsbegrenset abonnement hos en leverandør av telefon og nett-tjenester.

By Liman Gutt

Hvor sikkert er VPN? :: Hvordan få privat profil på Spotify?
Nyttige lenker