Hjem > E > Er Snapchat Trygt For Barn?

Er Snapchat trygt for barn?

Appen i seg selv er harmløs, men som alle andre flater for digital kommunikasjon, kan teknologien misbrukes og være en kanal for nettmobbing. Noen kan også bruke Snapchat til å dele innhold som ikke er bra, og kanskje til og med ulovlig. Med enkle grep kan man redusere risikoen i appen og gjøre den mer barnevennlig.

Les mer

Hvorfor ikke Snapchat til barn?

Innholdet som dukker opp er algoritmestyrt basert på annet innhold man følger, liker, og så videre. Barn og unge kan bli utsatt for innhold her som er ment for en eldre målgruppe. Les mer om dette her. Snapchat har også noe som kalles «snap map». Hvorfor har vi aldersgrenser? En aldersgrense er en lov, regel eller anbefaling som forteller hvor mange år en person må være for å oppnå en rettighet eller å få tilgang til noe. Vi har aldersgrenser, fordi tilsynet mener at de som er under aldersgrensen, ikke bør få oppleve, se eller gjøre det samme som de som er over aldersgrensen.

Er det lov med 23 års aldersgrense?

23-årsgrense på utesteder – ulovlig aldersdiskriminering

Diskrimineringsnemda avgjorde i en avgjørelse fra mars 2020 at et utesteds nedre aldersgrense på 23 år er ulovlig.
Hvem kan se 12 års film? Alle barn kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

  • 6 år - alle barn sammen med voksne.
  • 9 år - barn ned til 6 år sammen med voksne.
  • 12 år - barn ned til 9 år sammen med voksne.
  • 15 år - unge ned til 12 år sammen med voksne.
  • 18 år - absolutt aldersgrense.

Følgelig, hva er farlig med snapchat?

Det er ikke noe farlig med å bruke Snapchat. Men dessverre blir tjenesten ofte referert til som «sexting-appen». Det vil si å sende nakenbilder eller avslørende fotografier. Det er ikke noe håndfast som viser at Snapchat er verre enn andre tjenester når det gjelder dette. Man kan også spørre når kan barn få snap? Aldersgrenser på sosiale medier

Det er 13 års aldersgrense på tjenester som Snapchat, Instagram, Facebook, TikTok og andre sosiale medier fordi man ikke vil at de skal samle inn personlig informasjon om deg som barn.

Hvor mange barn har Snapchat?

80 prosent av alle barn og unge i alderen 9-18 år bruker Snapchat. Foto: Mia Oshiro Junge, NTB scanpix (ill.) 3395 barn og unge over hele landet har svart på Medietilsynets årlige undersøkelse «Barn og medier». Hvordan bli en god snapper? Hvordan bli stor på Snapchat – få flere følgere nå!

  1. Ha en tydelig Snapchat-strategi.
  2. Gjør Snapchat-kontoen lettere å finne.
  3. Promoter din Snapchat-profil på andre sosiale medier.
  4. Fortell gode historier!
  5. Del innhold med kvalitet.
  6. Bruk mindre kjente funksjoner for å få innholdet til å skinne.
  7. Lag egne linser og filtre.

I forhold til dette, er det gratis å sende snapchat?

Appen kan lastes ned gratis til iPhone (App Store) eller Android (Google Play). Når du har installert Snapchat på din mobil, åpner du appen, og trykker på “Registrer deg” for å opprette en ny konto.

By Blinny Braxter

Er sosiale medier bra for barn? :: Hva betyr avbrutt anrop iPhone?
Nyttige lenker