Hjem > H > Hva Er Durasjon?

Hva er durasjon?

Durasjon er den vektede gjennomsnittstiden til forfall på et lån beregnet ut fra nåverdien på fremtidige kontantstrømmer. Durasjon måler prissensitiviteten til en obligasjon med hensyn på endringer i renten.

Les mer

Folk spør også hva betyr verdipapirer?

Verdipapirer er enten fordringer i form av eierandeler i selskap eller omsettelige gjeldspapirer utstedt av et selskap eller offentlig sektor. En aksje er en eierandel i et aksjeselskap (AS) eller allmennaksjeselskap (ASA). Hvem utsteder obligasjonslån? Hvem utsteder obligasjonslån? Typiske utstedere er store selskaper, banker, boligkredittforetak, kommuner, og fylkeskommuner. Et obligasjonslån kan være usikret, sikret eller garantert av et annet selskap enn utstederen.

Er fond verdipapir?

For å forenkle omtaler vi verdipapirfond som fond, men vær klar over at ikke alt som kalles fond er verdipapirfond. Hvert fond har en profesjonell forvalter til å styre investeringene, for å gi deg best mulig avkastning. Hva er forskjellen på aksjer og obligasjoner? Hva er forskjellen mellom obligasjoner og aksjer? Når du kjøper en aksje blir du deleier av et selskap. Når du kjøper en obligasjon låner du ut penger til et selskap. Aksjer er altså eget kapital mens obligasjoner er gjeld.

I forhold til dette, hva skjer med rentefond når renten stiger?

Den direkte effekten av stigende renter for andelseiere i rentefond er knyttet til fondets renterisiko. Dette er risikoen som er knyttet til at markedsrenten går opp eller ned og fører til at verdien på fondsandelene varierer. Ta dette i betraktning, hva menes med risikofri rente? Begrepet risikofri rente er gjerne definert som tre måneders statsobligasjonsrente, fordi det ikke er noen mulighet for at Staten ikke vil innfri lånet (men det gjelder ikke på langt nær alle stater). Renten som sådan vil variere med renteendringer i samfunnet.

Tilsvarende, hvordan finne aksjenes pålydende?

Alle aksjene i et selskap skal ha samme pålydende verdi. Aksjenes pålydende verdi multiplisert med antall aksjer i selskapet utgjør selskapets aksjekapital. Ofte vil kursen på en aksje avvike fra det som er pålydende. Hvordan fungerer en emisjon? En emisjon kan kort beskrives som en utvidelse av selskapets egenkapital, som igjen fører til en økning i selskapets aksjekapital. Som selskap søker du å kunne få inn mer penger, gjennom å trykke opp nye aksjer som investorene kan kjøpe og igjen da øke selskapets egenkapital.

Hva er en aksjekapital?

Aksjekapitalen er summen av pålydende på samtlige aksjer i et aksjeselskap. Det beløp som betales for aksjene utgjør det totale aksjeinnskuddet. Hvor stor aksjekapitalen bør være vil avhenge av hvilket behov for kapital selskapet har. Aksjekapitalen skal være minimum 30 000 kroner.

By Selwyn

Similar articles

Hvordan komme seg fra Oslo til Skien? :: Hvorfor kjøper staten obligasjoner?
Nyttige lenker