Hjem > H > Hva Er Operatørinnstillinger?

Hva er Operatørinnstillinger?

Oppdateringer av operatørinnstillingene lar operatøren oppdatere operatørnettverk og relaterte innstillinger for å forbedre tilkoblingskvaliteten og ytelsen i mobilnettverk. Oppdateringer av operatørinnstillingene kan også legge til støtte for funksjoner som 5G eller Wi-Fi-anrop.

Les mer

I forhold til dette, hvor mange mobilnettverk finnes i norge?

Det er 3 mobilnett i Norge. Disse drives av Telia, Telenor og ICE.net. På denne siden finner du lenker til dekningskart for hvert av mobilnettene, samt hvilke teleselskaper som benytter de ulike nettene. Hvordan få 4G på iPhone? Velg Innstillinger-> Mobilnett - Mobildatavalg - Aktiver 4G - Bytt fra “Kun data” til “Tale og data”. Gå ut igjen, og du har aktivert 4G-Tale. 4G Tale er kun tilgjengelig på iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone SE og iPhone 7/7 Plus.

I forhold til dette, hvor mye gb bruker nrk?

1 GB i timen

Ved å bruke standardinnstillingene i NRK-appen, vil du ha brukt opp datakvoten din i løpet av to timer om du har et abonnement med 3 GB data inkludert.
Hva bruker GB? 1 GB (eller 1000 MB) er mest sannsynlig den minste datapakken du vil ha. Med denne datapakken kan du surfe på nett og sjekke e-post i opptil 40 minutter per dag. Det er ikke så veldig mye, men det holder ofte for de som ikke bruker mobilen så mye. Når det er sagt, kan apper for sosiale medier bruke mye mer enn dette.

Angående dette, hva er bakgrunnsoppdateringer?

Bakgrunnsoppdatering gjør at innholdet i apper oppdateres i bakgrunnen. Dette er veldig praktisk og sparer tid, men svir på forbruket av både batteri og mobildata. Skru det av for å få en litt hyggeligere regning av din operatør. Bakgrunnsoppdatering finner du under Instillinger → Generelt → Bakgrunnsoppdatering. Også, hvilke apper bruker mye data? Slik sjekker du hvilke apper som krever mest mobildata:

  • iPhone: Innstillinger -> Mobilnett. Scroll ned til "Mobildata" og "Roaming i denne perioden". På iPhone vil oversikten gjelde en valgt periode.
  • Android: Innstillinger -> Databruk. Her finner du en totaloversikt over appenes databruk.

Ta dette i betraktning, hvilke apper tar mest 4g?

Under «History» kan du se hvilke tidspunkt du bruker mest mobildata, Wi-Fi eller dataroaming. For å sjekke hvilke apper som bruker mest mobildata, trykker du på symbolet «App Tracker» nederst på skjermen. Man kan også spørre hvordan slå av lav databruk? På Android kan du sette begrensinger for bruk av mobildata, både generelt og på app-nivå, i Innstillinger > Databruk.

Skal roaming være av eller på?

En grei huskeregel er uansett å skru av roaming når du er utenfor EU og EØS slik at du har kontroll på datatrafikken. Husk også på at områder utenfor rekkevidde av vanlige basestasjonene, som om bord på ferger, skip eller fly gjerne har dekning via satellitt.

By Thurmond

Hvordan forhindre søppelpost? :: Hvordan ikke bruke mobildata?
Nyttige lenker