Hjem > H > Hva Er Calendula Salve?

Hva er Calendula salve?

Parabenfri salve.

Calendula Salve er en parabenfri salve som egner seg godt for tørr hud, såre brystvorter, lett eksem eller sprukne lepper. Salven kommer i en 50g krokke.

Les mer

Kan man spise Tagetes?

Noen av tagetes-sortene er også spiselige, og ser flotte ut på tallerkenen. Blant disse er tagetes tenuifolia og tagetes signata de beste. Tagetes patula er derimot ikke spiselig, og egner seg best til skadedyrkontroll i hagen. Du kan også spørre når så agurkurt? Frøene sås om våren, enten innendørs eller direkte på vokseplassen. De spirer raskt og har to store frøblad. Plantes på en solrik vokseplass med 30-50 cm mellomrom mellom plantene. Agurkurt trives best på kalkholdig og næringsrik jord.

Hvordan så Peonvalmue?

Så eller plant dem ut et sted i full sol og med godt drenert jord. De klarer seg på skrinne og næringsfattige jordtyper også. Personlig ville jeg sådd dem i minidrivhuset vårt, i april, og priklet dem ut en varm regnværsdag. Pass på å avherde dem før du setter dem ut i full sol. Også, er alle fioler spiselige? Alle fioler i Norge kan spises, blant disse finner vi skogfiol og stemorsblomster. Blomstene kan brukes i salat, fruktsalat og på ost, eller til pynt på kaker. Fioler kan kandiseres ved å dyppes i melk og strøs med sukker før de får tørke. Les om kandisering av stemorsblomster på moseplassen.

Er kornblomst spiselig?

Kornblomster er fine i hagen, og kan sås ute så snart frostfaren er over. Tørker du dem har du fargerik, spiselig pynt til salater, dessert og kaker. Kornblomst er spiselig. Tørk dem og legg dem på glass. Hva er giftig på liljekonvall? Liljekonvall (Convallaria majalis) er giftig og inneholder hjerteaktive stoffer. Kontakt Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom barnet ditt har spist flere enn 5 bær eller blomster fra liljekonvall. Ta også kontakt hvis barnet kan ha spist mer enn en liten bit av et blad. Hjertesyke skal alltid følges opp.

Hvordan få blomster på blomkarse?

Blomkarse trives best på solfylte steder, men liker gjerne litt skygge midt på de varmeste dagene når det steker som verst. De kan også vokse på skyggefulle steder, men de vil gjerne ha et glimt av sol i løpet av dagen. De tåler ikke frost. Fra du planter frøet, til planten blomstrer, tar det ca 5 til 7 uker. Også, hvordan unngå lus på blomkarse? Bladlusene fjernes med en kraftig dusj, eller bruk biologiske sprøytemidler egnet for bekjempelse av bladlus. Blomkarsen skal ha litt næring i løpet av sommeren, men gis det for mye (ofte) + vannes i overmål, får du gjerne masse blader, lite blomster og gjør planta mer mottakelig for bladlusangrep.

I forhold til dette, hvorfor blomstrer ikke blomkarsen?

De liker en godt drenert jord med jevn fuktighet. Sol og halvskygge er perfekt plassering. Mager jord vil gi godt med blomstring og ikke bare blader. Har den det altfor godt vil bladene bli store og dominerende.

By Debarath Byun

Hvordan lage tørkede blomster? :: Hvordan få tilbake slettet mail?
Nyttige lenker