Hjem > N > Når Høste Blomkarsefrø?

Når høste Blomkarsefrø?

Plukk inn frøene før frosten kommer. Frosten vil nemlig skade frøene, og de vil miste spireevnen. Frøene til blomkarsen henger i klaser nedover kassen, og er store.

Les mer

Når skal man høste frø?

Du kan se at frøet modent for høsting ved at frøene eller frøkapselen begynner å bli brune. Noen av frøkapslene har også kanskje begynt å åpne seg. Frøhøstingen bør skje under tørt og fint vær, og helst før luftfuktigheten kommer sigende ut på kvelden. Hvordan så ringblomster? Pass på å holde jorden lett fuktig til enhver tid. Så gjerne ringblomstene med ca. 20 cm mellomrom, det er imidlertid ingen forutsetning. Ringblomstene klarer seg fint uansett, og får de mye sol, vil de snart vokse seg store og gi fargerik blomsterprakt i hagen.

Folk spør også er ringblomst flerårig?

Ringblomst er en robust og hardfør, ettårig eller kortlivet flerårig plante som blir opp til 60 cm høy. Stenglene er opprette og rikt forgreinet, og har blad helt opp. Hvordan tørke frø fra blomkarse? Med unntak av frøene fra blomkarsen, bør du vente med å sanke frøene til de er modne. Blomkarsens grønne, store og tredelte frø, kan du la tørke innendørs. Da vil de etter hvert også bli brune. Blomkarsefrøene kan plukkes grønne, og tørkes inne.

Hvordan få blomster på blomkarse?

Blomkarse trives best på solfylte steder, men liker gjerne litt skygge midt på de varmeste dagene når det steker som verst. De kan også vokse på skyggefulle steder, men de vil gjerne ha et glimt av sol i løpet av dagen. De tåler ikke frost. Fra du planter frøet, til planten blomstrer, tar det ca 5 til 7 uker. Dessuten, hvor lenge må frø tørke? Samle inn frøene på en regnfri og solrik dag. Tørk dem inne. Jeg pleier å la dem ligge i en tørr bøtte, på et bakepapir eller tallerken. La dem tørke skikkelig, helst i mange uker.

Hvordan oppbevarer man frø?

Frø skal oppbevares tørt, mørkt og kjølig.

eks binders eller gummistrikk og plasser dem i en eske med lokk (papp eller plast). Tørr lagring er viktigere enn kjølig lagring, så hvis du ikke har noe rom som oppfyller begge krav: heller i et tørt og litt varmere soverom enn i en fuktig men kjølig kjeller.
Man kan også spørre hvordan tørke blomsterfrø? Bruk ikke plast, da kan frøene råtne. Merk posen godt med hva den inneholder, og legg den på et tørkt og mørkt sted for å tørke videre. Du kan enten velge å oppbevare frøene med frøkapslene videre i kaffefilteret, eller du kan rense vekk alt som ikke er frø.

Så, når kan jeg så ringblomster?

Ringblomst, solsikker, blomkarse, kornblomst, erteblomst og pyntekorg er sommerblomster som du kan så selv i april og mai.

By Chaker Rod

Når så Ringblomst ute? :: Hvordan slette mapper i Bilder på iPhone?
Nyttige lenker