Hjem > H > Hva Vil Det Si Å Bli Hacket?

Hva vil det si å bli hacket?

De fleste som bruker ordet "hacket" i disse dager mener helt enkelt at noen har fått tilgang til en konto eller en enhet. Primært er det som kan skje at informasjon blir stjålet. Bilder, video, tekst, brukernavn, passord, eposter, epostadresser osv.

Les mer

Folk spør også kan min telefon bli hacket?

Mobilen din kan lett hackes på flere ulike måter. Via apper og SMS tar hackerne kontroll over telefonen din uten at du merker sikkerhetsbruddet, eller ved at de har fysisk kontroll over telefonen din. Hva kan hackere gjøre? Skjer det et sikkerhetsbrudd kan hackere potensielt få tilgang til store deler av ditt digitale liv – og i verste fall kan du oppleve ID-tyveri. I følge en rapport fra NorSIS fikk hele 150 000 nordmenn frastjålet identiteten sin, eller ble utsatt for svindel, i 2017 og 2018.

Også, er min epost hacket?

Rundt 150.000 nordmenn oppgir at de er blitt utsatt for ID-tyveri, opplyser Norsis (Norsk senter for informasjonssikring). Du kan sjekke selv. Nettsida "have I been pwned" gir svar i løpet av sekunder - der får du opp alle eventuelle angrep som har rammet epostadressen du sjekker, og hva angrepene kan bety. Folk spør også hva gjør jeg hvis jeg blir hacket på facebook? Dersom profilen din på Facebook har blitt hacket må Facebook få bekreftet at du er den rettmessige eieren. Det er din jobb å bevise dette, som regel ved å sende inn kopi av gyldig ID, som førerkort, bankkort eller pass.

Angående dette, hvordan finne ut om telefonen er overvåket?

Det finnes avansert detektor som kan varsle om en mobiltelefon har eventuell en spion-app. En spion-app sender ut informasjoner fra mobilen, og aktivere kamera for å ta bilder eller slå på mikrofon for å avlytte i rom selv om mobilens skjerm er av. Og et annet spørsmål, er det mulig å få virus på iphone? Dersom du har iPhone, kan du kun få virus dersom du installerer en skadelig app som kriminelle har klart å lure inn i den offisielle app-butikken (App Store).

Kan noen hacke kamera på iPhone?

– Er det snakk om kameraet på Iphone eller Ipad, kan det ikke hackes. Det samme gjelder i stor grad Android-telefoner. En Mac er litt lettere å hacke, men det letteste er å hacke et web-kamera på en Windows PC. Du kan også spørre er mitt passord på avveie? Hvis systemet oppdager at et av passordene dine er en del av en lekkasje, blir du varslet og samtidig oppfordret til å bytte passord. «Dette passordet ble funnet i en datalekkasje, og det er derfor stor risiko for at andre kan få tilgang til denne kontoen. Du bør endre passordet øyeblikkelig.»

Tilsvarende, hvordan sjekke e postadresse?

EmailVerifier360° er en gratis online-verktøy for å teste en e-post. Verifisering av en e-postadresse, vil være nøyaktig, rask og i real-time. Enkel å bruke, kan du sørge for at e-postadressen din er gyldig. For dette trenger du bare å skrive inn e-postadressen til å kontrollere og klikk "Bekreft e-postadresse".

By Derry Margraf

Kan noen hacke Messenger? :: Hva kan man bruke PayPal til?
Nyttige lenker