Hjem > H > Hva Er En Disposisjon?

Hva er en disposisjon?

Disposisjon er et begrep med flere betydninger. En disposisjon kan være en plan for ordning av innholdet i en skriftlig eller muntlig framstilling, en punktvis, skjematisk oversikt over innholdsmomenter, eller en skisse.

Les mer

Hvordan skal en eksamensbesvarelse se ut?

Det mange ikke tenker over, er at også selve oppsettet på eksamensbesvarelsen kan ha noe å si. - Besvarelsen skal ha to hoveddeler, en innledning og en avslutning hvor man sier hva man har tenkt til å gjøre, og avslutter med hva man har gjort. Hvordan studere til eksamen? I år har hun som mål å starte i god tid, og kommer derfor med tips til hvordan du kan jobbe deg til toppkarakterer på eksamen:

  1. Les. Les alt, alltid.
  2. Notér.
  3. Pugg notatene.
  4. Skriv om til egne ord.
  5. Lær dine egne ord utenat.
  6. Skriv ned alt fra pensum på én A4-side.
  7. Lag egne prøver fra pensum.
  8. Internett & Youtube.

Ta dette i betraktning, blir det eksamen 2021?

Det ble nesten ingen eksamen for elever i 2020 eller 2021. Bare noen få fikk unntak. Fredag kan det bli klart om de blir avlyst i 2022 også. Da har kunnskapsminister Tonje Brenna kalt inn til pressekonferanse. Kan man bruke jeg i drøfting? SKRIVEØVELSE FOR Å FÅ FRAM DRØFTING

Skriveøvelsen over er en veldig tydelig form for argumentasjon som IKKE er måten man gjør det på i alle fag! Flere fagtradisjoner bruker ikke pronomen som "jeg" eller "vi" for å få fram påstander.

Dessuten, skal man ha kilder i drøfting?

En drøfting krever at du diskuterer en sak fra flere sider. Drøftinga skal være basert på de kildene og teoriene du har valgt. Derfor skal du fortsatt referere til de samme kildene som du bruker i redegjørelsen. Et godt tips kan være å se etter forskjeller og spenninger i fagstoffet. Dessuten, hvordan skrive avslutning på drøftende tekst? Avslutning: Her sammenfatter du hva du har funnet ut av, og skriver en konklusjon på drøftingen din.

Tilsvarende, hvordan bygge opp en argumentasjon?

Slik kan du bygge opp teksten din:

  1. Du skriver en påstand.
  2. Du skriver første argument som underbygger påstanden.
  3. Du skriver andre argument som underbygger påstanden.
  4. Du skriver tredje argument som underbygger påstanden.
  5. Du skriver en konklusjon der du trekker inn alle de tre argumentene du har levert.
Så, hva er kritisk drøfting? “Kritisk tenkning kan ses som en prosess for å komme frem til et standpunkt, der prosessen består i å vurdere påstander, antakelser, verdier og normer og gyldigheten av disse opp mot relevante kriterier. […] Disse kriteriene rettes mot argumentene som underbygger en påstand.

Følgelig, hva er forskjellen på å gjøre rede for og å drøfte?

I første del av oppgaven skal du redegjøre for noe du har lest, mens i andre del skal du drøfte (diskutere) det du har redegjort for.

By Lait

Hvordan streke over tekst? :: Hvordan skrive en innledning til en oppgave?
Nyttige lenker