Hjem > H > Hva Er Rapportnavn?

Hva er Rapportnavn?

Disse dokumenttypene kan ligne bøker og e-bøker og er gjerne utgitt av offentlige eller private institusjoner. Noen har en seriekode eller rapportnavn- og nummer, og dette oppgis da i parentes etter tittelen.

Les mer

Angående dette, hvordan vise til lover?

Når du skal henvise til en lov, kan du bruke lovens korttittel eller forkortelse i henvisningsmerknaden. Det vil si at "lov om avslutning av avtaler, om fuldmagt og om ugyldige viljeserklæringer" ikke er en gyldig henvisning. Dette regnes som fritekst, som ikke er lov. Man kan også spørre hvordan kildehenvise bilder? Fotografen skal alltid krediteres (oppgi navn på fotograf eller eier). I bildelisten skal du ha med bildenummer, tittel, navn på fotograf, år (hvis tilgjengelig) og URL. Hvis du skal publisere teksten må du bruke bilder som du har lov til å dele (Se Creative Commons symboler på Flickr eller bruk Pixabay som har CC 0).

Hvordan referere til Folkehelseinstituttet?

Nettside

  1. Eksempel 1: (Vinther, 2016)
  2. Eksempel 2: (Folkehelseinstituttet, 2020)
  3. Eksempel 3: (Nasjonalbiblioteket, u. å.)
I forhold til dette, hvordan referere til en referanse i en bok? Referanse i løpende tekst får følgende form:
  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)

Du kan også spørre hva er forskjellen på opplag og utgave?

Utgave og opplag

Ny utgave betyr at boka er forandret. Nytt opplag betyr at boka kun er trykket opp på nytt, nøyaktig lik forrige gang.
Tilsvarende, hvordan referere til et kapittel i en bok? Etternamn til kapittelforfattar, A. A. (År). Tittel på kapittel: Undertittel. I Namn på redaktør(ar) (Red.), Tittel på boka: Undertittel (evt. utgåve, sidespenn for kapittelet).

Hva er Tone?

Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?» Og et annet spørsmål, hva er en skriftlig kilde? De skriftlige kildene er som navnet tilsier nedskrevne dokumenter som kan fortelle oss noe om et tema. Om vi er på jakt etter informasjon om for eksempel en konfirmasjon, kan kirkebøkene være en skriftlig kilde til dette. De muntlige kildene er de kildene du kan snakke med.

Hva er en trykt kilde?

Trykt litteratur som kilde. Seksjonen som gjerne omtales som litteratur inneholder en litteraturliste for hele artikkelen. Som oftest brukes det i artikler på Wikipedia en samlet liste og så henvises det til spesielle verk ved behov. Slike henvisninger kan skje i den løpende teksten eller via fotnoter.

By Carmelle Burr

Hva er løkkeskrift? :: Hvordan sette opp en kilde?
Nyttige lenker