Hjem > N > Når Skal Vi Bruke Komma?

Når skal vi bruke komma?

Grammatisk komma handler om å plassere komma i overgangen mellom to eller flere helsetninger, mellom to eller flere leddsetninger, eller mellom leddsetning og helsetning. Legg også merke til at komma nesten alltid havner foran et verb i nåtid eller fortid, og dessuten ofte foran «og» og alltid foran «men».

Les mer

Hvordan avslutter man en mail?

Vi avslutter e-posten på samme måte som vi avslutter brev. Det skal ikke være komma eller punktum noe sted. Husk også liten forbokstav i stillingstittelen. Språkrådet fraråder å bruke forkortelsene «Vh.» eller «Mvh.» i formell e-post. Dessuten, hvordan skrive brev til offentlig? Oppsett for formelt brev

  1. Avsender - skal stå øverst, det vil si ditt eget navn og adresse.
  2. Dato - sett dette på samme linje som poststedet i adressen din, mot høyre side i brevet.
  3. Mottakers navn og adresse - det ser bedre ut dersom du har 3-4 linjers mellomrom mellom dette og datoen over.

Også, hvordan å slutte et brev?

Avslutninga skal være kort. Be gjerne høflig om et snarlig svar, slik det er gjort i eksempelbrevet. Avslutt med "Med hilsen" eller "Med vennlig hilsen" og navnet ditt. Husk å signere brevet for hånd. Folk spør også hva er forskjell på epost og mail? E-post, forkortelse for elektronisk post, også kalt e-mail etter engelsk, er en elektronisk posttjeneste der dokumenter og meldinger blir sendt fra en datamaskin til en annen over et datanettverk. E-post sendes mellom brukere via e-posttjenere, såkalte SMTP-tjenere, på Internett.

Hvordan lage en e post adresse?

Opprett en Gmail-konto

  1. Gå til nettsiden for å opprette en Google-konto.
  2. Følg trinnene på skjermen for å konfigurere kontoen din.
  3. Logg deretter på Gmail med Google-kontoen du opprettet.
Ta dette i betraktning, hva står post for? Post er en stilling, et embete eller et bud, opprinnelig en underordnet stilling. Brukes mest i sammensetninger, for eksempel huspost, statsrådspost, ministerpost, og i uttrykk som «få en god post», «tiltre en post», «alle postene i regjeringen er nå besatt».

Hvordan skrive en formell tekst?

I formelle tekster bruker vi et annet språk enn i dagligtalen. Personlig tone og uformelle ord, sammen med slang, forkortelser, dialekt- og bannord hører ikke hjemme i formelt språk. Formell språkbruk skal være saklig og presis, uten utenomsnakk. Ordvalget skal være slik at alle enkelt kan forstå hva du mener. Folk spør også hvordan skrive et personlig brev? Innholdet i et personlig brev

  1. Beskriv hvem du er og hvorfor du er motivert for å søke denne jobben.
  2. Belys de egenskapene og erfaringen du har som du tror kan passe for denne jobben.
  3. Hvorfor vil du jobbe med/for/hos denne oppdragsgiveren?
  4. Hva brenner du for?

Skal det være punktum etter ca?

Ikke ekstra punktum når forkortelsespunktum står sist i setningen. «Vanlige forkortelser er f. eks., osv. og ca.» (Ikke to punktumer etter «ca.»!)

By Schwartz

Hva betyr hverken? :: Hva er forskjellen mellom formelt og uformelt språk?
Nyttige lenker