Hjem > N > Når Kom Wifi 6?

Når kom WiFi 6?

De aller første wifi 6-produktene kom på markedet rundt årsskiftet 2018/2019, og de nyeste high-end-produktene, som smarttelefoner, støtter nå wifi 6, men dette blir først relevant når man også har et nettverk som støtter det.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva betyr wifi 5?

802.11a benytter radiofrekvenser i 5 GHz-båndet. Dette frekvensbåndet er begrenset til innendørs bruk. Maksimal teoretisk overføringshastighet er 54 Mbit/s. Også, hva er forskjellen på wifi 5 og wifi 6? WiFi 6 byr på hastigheter opptil 9,6 Gbps (6,9 Gbps for WiFi 5). WiFi 6 har kapasitet for 4 ganger så mange tilkoblede enheter som WiFi 5. WiFi 6 har 40% økning i gjennomstrømning. WiFi 6 gjør at batteriene i dine mobile enheter varer opptil 7 ganger lenger.

Hva er Bromodus Telia?

For å bruke funksjonene i din egen ruter bør du aktivere bromodus («bridge mode»). Det som da skjer er at du degraderer boksen fra nettleverandøren din til en «dum» enhet som sender trafikken videre til din egen ruter. Hva er forskjellen på 2 4 og et 5 GHz nettverk? De to båndene har litt ulike egenskaper, og vi kan generelt si at 2,4 GHz-båndet har dårligere hastighet men noe større rekkevidde, mens 5 GHz-båndet har bedre hastighet men av og til litt dårligere rekkevidde. Det er alltid mest trafikk på 2,4 Ghz-båndet, og her kan du lettere forstyrres av naboen.

Hva betyr 802.11 ac?

802.11ac er fremtidens trådløse standard. Formelt sett er det ikke en standard enda, men nå begynner ting å bli såpass ferdigstilt at produsentene har tatt sjansen på å lansere produkter med 802.11ac. 802.11ac er kanskje ikke det frekkeste navnet på markedet, så enkelte aktører omtaler det som 5G WiFi. Man kan også spørre hvordan endre fra 5ghz til 2.4 ghz? Slik setter du det opp: Gå inn på Avanserte innstillinger > Trådløse innstillinger på Mine sider og klikker på «Kopier 2.4GHz innstillinger». Nettverkene får da samme navn og passord og hjemmesentralen din vil ta seg av resten.

Hva betyr bro modus?

Bromodus (engelsk «bridge mode») skaper en forbindelse, eller bro, for wifi-signalet fra hjemmesentralen (boksen hvor fiberkabelen kommer inn i boligen) til din Google Nest Wifi-ruter. Dersom du ikke slår på bromodus, vil wifi-signalet fra ruteren i hjemmesentralen «slåss» med signalet fra Google Nest-ruteren. Så, hvordan sette ruter i bromodus? Logg inn og sjekk om hjemmesentralen står i bromodus. Når du skrur på bromodus, lager du en 'bro', en direkte forbindelse, fra hjemmesentralen til en ekstern router. Det er derfor det heter bromodus, eller bridge mode på engelsk. Og forresten, hjemmesentralen er den boksen hvor fiberkabelen ender opp i boligen din.

Hvorfor er nettet ustabilt?

Stor bruk av nettet samtidig – både i samme hus og i nabolaget – kan forsinke signalet og dermed hastigheten på ditt nett. Forstyrrelser fra andre trådløse enheter kan også forstyrre internettsignalet. Eksempler på dette kan være babycall, bluetoothenheter, mikrobølgeovner og lysdimmere.

By Coombs Johnroe

Hva er forskjell på 2g og 5G? :: Hvor kommer vinden fra?
Nyttige lenker