Hjem > H > Hva Er Voec Listen?

Hva er VOEC listen?

Utenlandske nettbutikker og e-markedsplasser har plikt til å kreve inn norsk merverdiavgift på elektroniske tjenester og varer med verdi under 3000 kroner. For å håndtere dette må de registrere seg i en forenklet ordning hos Skatteetaten. Ordningen heter VAT On E-Commerce (VOEC).

Les mer

Hvordan finne ut om det er toll?

Med kvoteappen kan du regne ut kvoten. Du kan også raskt og enkelt fortolle alkohol, tobakk og andre varer. Regn ut hvor mye du skal betale i toll og merverdiavgift for varer du bestiller i en utenlandsk nettbutikk som ikke er VOEC-registrert eller varer du kjøper og får tilsendt fra en privatperson i utlandet. Er Bershka VOEC? Bershka står ikke som registrert i VOEC pr nå(se liste her). Hvis du bestiller klær fra de til mer enn 350 NOK inkl frakt vil pakka bli fortolla av fraktselskapet. Det er den totale verdien på sendingen + frakt som gjelder, ikke pr vare. På klær må du betale 25% merverdiavgift og 10,7% tollavgift.

Deretter, er amazon registrert i voec?

Butikker som er med i VOEC-registeret legger momsen på varene for deg i sin nettbutikk, slik at den betales direkte ved kjøp, og du ser totalprisen i kassen. Dette betyr også at du ikke trenger å fortolle varen når den ankommer Norge. Allerede nå er Amazon, Asos, Wish og mange andre store med i registeret. Hva betyr det at en nettside er VOEC registrert? VOEC-ordningen (VAT On E-Commerce; direkte oversatt merverdiavgift på netthandel) er en ordning hvor utenlandske nettbutikker krever inn norsk merverdiavgift fra privatpersoner som handler i utenlandske nettbutikker. For å at VOEC skal kunne benyttes må Nettbutikken må være registrert hos den norske skatteetaten.

Deretter, hva er voec no?

VOEC-ordningen (VAT On E-Commerce) legger til rette for at utenlandske nettbutikker og e-markedsplasser krever opp 25 % norsk merverdiavgift (MVA) når privatpersoner handler hos dem. Er Yesstyle VOEC? De sier de er medlem av VOEC-ordningen i Norge og står på den norske Tollen sine lister, men de oppfyller ikke sine plikter og burde ikke få stå på denne listen. Man får likevel krav om dobbel moms og toll.

Følgelig, hvem gjelder voec for?

VOEC-ordningen gjelder bare for leverandører som ikke har registrert forretningsadresse eller hjemsted i Norge, eller allerede er registrert i Merverdiavgiftsregisteret. Ordningen er også forbeholdt leverandører som bare skal beregne og betale MVA på elektroniske tjenester og/eller varer med lav verdi. Og et annet spørsmål, hvilke varer er tollfrie å handle? Varer som er tollbelagt

Forenklet sagt er det bare toll på tekstiler (for eksempel klær) og næringsmidler (mat og drikke). Dersom det er toll på varen, betales denne til tollmyndighetene ved innførselen.

Følgelig, hvordan sjekke voec?

Hvordan kan jeg finne ut om nettbutikken jeg handler i er VOEC-registrert? For at du skal nyte godt av denne ordningen må nettbutikken eller e-markedsplassen du handler på være registret i Skatteetatens VOEC-register. Vi forventer at den aktuelle nettbutikken vil informere om dette på sine sider.

By Thea

Hvor mye kan man kjøpe for uten toll? :: Hva er grensa for maksimalt CO2 nivå i klasserommet?
Nyttige lenker