Hjem > H > Hva Er En Utgift?

Hva er en utgift?

Utgifter er en forpliktet utbetaling, for eksempel i forbindelse med råvarer til vareproduksjon. Det er først når disse råvarene forbrukes at det blir en kostnad. Det er kostnadene i en bedrift som påvirker resultatet, og ikke utgiftene.

Les mer

Tilsvarende, hva er et salgsbudsjett?

Med salgsbudsjett menes: En økonomisk plan som forteller hvor store salgsinntekter, uttrykt i kroner og ører, som forventes i en periode, f. eks. per dag, per uke, per måned, kvartal, halvår eller år. Hvordan lage budsjett hjemme? Tips for å holde budsjett

  1. Sett av penger til faste utgifter med én gang. Samme dag som du får lønn inn på kontoen bør du sette av penger til faste utgifter.
  2. Reduser faste utgifter. Se om du kan få redusert prisen for boliglån, forsikring, strøm og mobilabonnement.
  3. Reduser variable utgifter.
  4. Gjenbruk.
  5. Det er lov å leve livet.

Hva bruker jeg penger på App?

Money Lover er en budsjett app gir deg enkelt oversikt over daglige kjøp og gjør at du vet hva pengene går til. Her er noe av det du kan gjøre i appen: Sette opp budsjetter for en lengre eller kortere periode. Sette opp varsler, slik at du får beskjed når du nærmer deg maksgrensa i budsjettet ditt. Hvordan klare seg med mindre penger? 10 tips til gode vaner som får deg til å bruke mindre penger

  1. Tips 1: Lær forskjellen mellom å spare et kronebeløp eller å spare prosentvis.
  2. Tips 2: Gjør det selv-kunnskap sparer mye penger.
  3. Tips 3: Unngå unødvendige impulskjøp.
  4. Tips 4: Gjør litt matematikk mens du handler.

Hvordan fordele faste kostnader?

Et godt utgangspunkt for å dele utgifter som samboere er å opprette en felleskonto for faste utgifter når dere flytter sammen. En av dere oppretter kontoen og legger til den andre som disponent slik at dere begge får full oversikt i mobilbanken. Felleskontoen kan dere bruke til å betale alle felles utgifter. Hvordan få en bedre økonomi? Hvordan spare penger?7 tips til en bedre hverdagsøkonomi

  1. Få oversikt over egen økonomi. Å få oversikt over de faste inntektene og utgiftene dine er en av de beste måtene å spare penger på.
  2. Kutt ned på mat.
  3. Sparing i bank.
  4. Refinansier dyr gjeld.
  5. Bytt forsikringsselskap.
  6. Bli en del av delingsøkonomien.
  7. Øk inntektene.

Derav, er spiff trygt?

Spiff er sikker som banken

Vår partnerbank BN Bank er medlem av Bankenes Sikringsfond. Det vil si at sparepengene dine står trygt og er garantert av norsk innskuddsgaranti. Spiff bruker også BankID for trygg autentisering.
Er det lurt å investere i fond? All historie viser at fondssparing lønner seg – tross børsfall. Fondssparing i aksjefond er en langsiktig spareform som passer ypperlig når du skal spare i minimum fem år, for eksempel til barna eller til pensjonstilværelsen. - Sparer du i over fem år vil sparingen være rimelig trygg, selv om det er i aksjefond.

Også, hva er et betalingsbilag?

Et bilag er dokumentasjon av en postering i bokføring, som for eksempel kan være en faktura eller et betalingsbilag. Bilag er dokumentasjon av transaksjoner, som inngående eller utgående faktura. I bokføringsloven benyttes begrepet dokumentasjon, men til hverdags brukes både bilag og dokumentasjon om hverandre.

By Oz Trusley

Hva er et årsbudsjett? :: Hvordan føre personlig regnskap?
Nyttige lenker