Hjem > H > Hva Må Siteres?

Hva må siteres?

Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste.

Les mer

Hvorfor bruke SNL?

Store norske leksikon er en god kilde for deg som er under utdanning. Mange av artiklene våre er språklig tilpasset med tanke på skoleelever, som en del av satsinga vi kaller Store norske skole. Vi ønsker at leksikonets artikler blir brukt aktivt til undervisning og mange av artiklene i SNL er merket med fri gjenbruk. Deretter, hvordan referere til egen tekst? Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72.

Følgelig, hvordan skrive referanseliste?

Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse. Hva er en referanse jobb? Dette er jo vel og greit, men du lurer kanskje på hva en referanse egentlig er? Jo, en referanseperson er en som blir kontakten av den potensielt nye arbeidsgiveren din, og dette gjøres for å finne ut om du virkelig er slik du har fremstått på CV og i intervju.

Hvordan henvise til FNs barnekonvensjon?

Hvis en publikasjon er godt kjent under et navn i kortform, kan denne brukes. I litteraturlista: Barnekonvensjonen. (2003). Følgelig, hvordan kilde til barnekonvensjonen? Barnekonvensjonen er basert på FNs erklæring om barnets rettigheter, som ble vedtatt 30 år tidligere.

Hvordan referere til høyesterettsdom?

Henvisninger til dommer eller kjennelser av Høyesterett kan gjøres bare med henvisning til årstall og sidetall av Retstidende, f. eks. ”Rt. 2002 s. 1110”. Hvordan referere når det er flere forfattere? Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)

Dessuten, hvordan referere sekundærkilde?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

By Robinson

Hvordan henvise til nettkilder? :: Hvordan referere til undersøkelser?
Nyttige lenker