Hjem > K > Kan Man Plante Kastanjenøtter?

Kan man plante kastanjenøtter?

Den piggete kapselen ytterst inneholder 1-3 store, mørkebrune og glinsende frø, som du sikkert vil kalle nøtter (”kastanjer”). Hvert frø kan være opptil ~ 3 cm i diameter og har en blek navleflekk. Det er disse frøene du vil skal spire og plante.

Les mer

Hvordan plante en kastanje?

Du har allerede kastanjen din klar til å plante. Men du trenger et sted å gjøre det. Vi anbefaler at du får en pott, hvis mulig, høyere enn den er bred, da dette sikrer at den får plass til å utvikle røttene. Du må bland substrat og orm hummus, det er det beste for kastanjer og vil hjelpe dem til spiring. Kan man plante hasselnøtter? Hvis man poder storfruktet hassel på tyrkisk trehassel (Corylus contorta) får man en robust plante som trives selv på skrinn jord, planten setter heller ikke rotskudd.

Hvordan få valnøtter til å spire?

Følg disse trinnene for å dyrke spirede valnøtter:

  1. Forbered en dyp potte slik at de unge trærne kan utvikle seg.
  2. Bruk et substrat rikt på næringsstoffer og med god drenering.
  3. Bruk en blyant eller noe til å stikke et lite hull i grunnmaterialet i midten av potten som ikke går dypere enn roten til valnøtten.
Kan man plante nøtter? Selv om så og si alt vi spiser av nøtter i Norge er importert, er det faktisk mulig å dyrke både hassel, valnøtt, kastanje og mandel på våre nordlige breddegrader.

Kan man spise kastanje?

Hestekastanje er rund frukt med pigger på. Inne ligger det som blir til kastanjenøtten. Nøttene på hestekastanjen er giftige for mennesker, de kan utløse brekninger og lammelse. Man kan også spørre hvordan formere hestekastanje? Arten hører til artsgruppen Karplanter og er terrestrisk. Hestekastanje Aesculus hippocastanum er et langlevd, middels stort tre som formerer seg seksuelt med frø. Fruktene (nøttene) faller passivt ned på bakken og spres videre med store fugler og pattedyr.

Er det kastanje i Norge?

Kastanje dyrkes mye for fruktenes skyld i Mellom-Europa. Lenger nord dyrkes den i parker og hager som prydtre. I Norge kan kastanje ses som pryd- og parktre i noen områder på klimatisk gunstige steder langs kysten nord til Møre. Tilsvarende, hvordan bevare kastanjer? Konger og nøtter:

Kastanjer, hasselnøtter og eikenøtter kan også brukes, husk, kastanjene er mye enklere å lage hull i nå mens de er ferske, stikk en ståltråd inn i de og la de tørke, så sparer du det selv for mye jobb senere.

Du kan også spørre hvordan få hasselnøtter til å spire?

For å få et hasselnøttetre fra frø, er det første vi selvfølgelig må gjøre å få frøene om høsten. Når vi har dem, må vi lag dem i kjøleskapet ved 7 ºC, det vil si at vi må gjøre dem avkjølte i to måneder slik at de kan spire om våren.

By Halsy Pavletic

Hvordan formere man hassel? :: Hva er rødkløver godt for?
Nyttige lenker