Hjem > H > Hva Er Kondisjonsfaktor?

Hva er kondisjonsfaktor?

Kondisjonsfaktor er fiskens kondisjon, altså om den er i god eller dårlig form, uttrykt ved fiskens vekt i forhold til lengde.

Les mer

Dessuten, hvordan regne ut k faktor?

100 x fiskens vekt i gram : fiskens lengde i cm3. På f.. eks en ørret på 400gr som er 33cm lang, regner vi ut k-faktoren på følgende måte. 100 x 400 = 40000:33:33:33 = 1,11. Hvor mye veier ørreten? Ørreten er dessuten gjennomgående mindre enn laksen, selv om individer unntaksvis kan nå en størrelse av 15 kilogram og derover.

Også, hva er k faktor?

K-faktor er en formel for å regne ut en Ørrets kondisjon. Det er flere faktorer som kan påvirke k-faktoren, som tilgang på mat,om fisken nettopp har gytt, eller sykdom. En ørret med k-faktor på 1 regnes som normal. Hvor mye veier en ørret på 30 cm?

CM0.80.85
29195207
30216230
31238253
32262279

Tilsvarende, hvor mye vokser en ørret på et år?

Ørret som er 10 cm lang, vil i løpet av 1 år vokse seg til 0,5kg ved gode beiteforhold. Når 2 år har gått har den blitt 1 kg. Størrelsen på fisken i et vann avgjøres av næringstilgang, gytemuligheter og fiskepress. Tilsvarende, hvor stor blir ørreten? Opp mot 20 kg er det en slik ørret kan bli. Sjøørreten blir litt mindre, opp mot 15 kg. Største kjente sjøørret som er tatt på stang er 14,5 kg. Ørret som lever på andre steder enn i en innsjø eller i sjøen må man si at en ørret på 2 kg er stor.

Også, hva spiser ferskvannsørret?

Offisielt heter det seg at ørreten lever av insekter, små krepsdyr og småfisk. Hvor mange år blir en ørret? En ørret kan leve i over 30 år. Ørret (Salmo trutta). Ørret som velger å vandre ut i sjøen, kalles for sjøørret. Som del av sin naturlige kamuflasje er den gjerne blankere enn sine artsfrender i ferskvann.

Så, hvorfor er ørreten rød i kjøttet?

Når krepsdyr, blant annet marfloen, beiter på alger, tas pigmentet opp i kroppen til dyret. Når rovdyr beiter på krepsdyrene, videreføres pigmentet til disse. Slik samles algepigmentet oppover i næringskjeden. Marfloen inneholder spesielt mye astaxanthin, og gir ørreten i samme vann en fin og sterk rødfarge på kjøttet.

By Byers Dickens

Hvorfor har ørreten prikker? :: Hvorfor FTP test?
Nyttige lenker