Hjem > S > Skal Man Svare Skjult Nummer?

Skal man svare skjult nummer?

Blir du oppringt av et skjult eller ukjent nummer er det ikke noe farlig å svare på samtalen. – Det er mange som tror at de kan takseres med høye priser hvis de svarer på feil anrop. Det er en myte. Det koster deg aldri noe å motta anrop uansett hvor det er fra, forteller Lunde.

Les mer

Blir ringt opp fra utlandet?

Noen av våre kunder opplever med jevne mellomrom å bli oppringt av et ukjent utenlandsk nummer der det gjerne legges på etter kun få ring. Denne formen for svindel kalles wangiri, som betyr «ett ring og kutt» på japansk. Svindlerne oppretter høykostnummerserier i utlandet og tjener gode penger på å bli ringt tilbake. Hvordan få slutt på telefonterror? RÅD OM HVA DU KAN GJØRE HVIS DU MISTENKER TELEFONSVINDEL:

Google nummeret. Det finnes mange «telefonterror»-sider på internett med oversikt over svindelnummer. Hvis du oppdager at noen har misbrukt nummeret ditt, ta kontakt med kundeservice hos din leverandør så kan de ofte hjelpe deg.

Blir ringt fra Tyskland?

Ikke svar hvis du får anrop fra ukjente utenlandske nummer. Aldri gi personopplysninger eller innloggingsinformasjon til noen over telefon. Spesielt hvis det er oppringning fra ukjent utenlandsk nummer. Ikke ring tilbake hvis du ser at et ukjent nummer fra utlandet har ringt deg. Blir nummeret mitt misbrukt? Hvis du oppdager at noen har misbrukt nummeret ditt, ta kontakt med kundeservice hos din mobiloperatør. Husk også at de aller fleste smarttelefonene i dag også kan sperre anrop fra plagsomme numre, og det finnes gratisapper som tilbyr det samme. Vi ser at mennesker fra alle samfunnslag kan falle for svindelen.

Når noen ringer med skjult nummer?

– Dette er en metode som kalles spoofing, hvor formålet er å fiske ut informasjon. Dersom du blir oppringt av ukjente, er det aller viktigste å ikke oppgi sensitiv informasjon. Det vil si at du aldri deler dine personlige passord, PIN-koder eller annen BankID-informasjon, uansett hvem det er som spør, sier Nilsen. Kan man bli svindlet ved å ta telefonen? Er mobilkapring eller spoofing farlig? Det korte svaret er: Nei, ikke direkte. Å ta telefoner i seg selv er sjelden en risiko. Men svindlere vil gjerne at du svarer, siden det gir dem en åpning til å bedrive sosial manipulasjon – altså lure deg til å oppgi sensitiv informasjon eller klikke på skadelige lenker.

Tilsvarende, hvorfor skjult nummer?

Har du hemmelig nummer, kan ingen uvedkommende se eller finne telefonnummeret ditt. Nummeret er ikke oppført i noen nummeropplysningstjenester og vil ikke vises når du ringer til andre. Men nummeret vil alltid vises når du sender SMS eller MMS. Alle tilbydere skal tilby tjenesten hemmelig nummer. Tilsvarende, blir oppringt av privat nummer? Noen ringer deg, men på displayet står det bare «Privat nummer» eller «Anonymt oppkall». Årsaken er gjerne at den som ringer har valgt at nummeret ikke skal vises, eller at samtalen kommer fra et nettverk som din teleoperatør ikke utveksler samtaleinformasjon med.

I forhold til dette, blir oppringt av norske nummer?

Hvis du ikke kjenner igjen det norske nummeret som ringer deg – bruk noen sekunder på å kikke på antall sifre før du svarer. Dette er et klassisk eksempel på «phishing», hvor svindleren «fisker etter» dine personlige opplysninger.

By Risley

Hvem ringer fra 9 sifret nummer? :: Hvor lang tid tar det å få norsk personnummer?
Nyttige lenker