Hjem > H > Hva Gjør Man Uten Bankid?

Hva gjør man uten BankID?

Kodebrikken benyttes både til alternativ innlogging uten BankID og til BankID. Denne alternative påloggingsmetoden med kodebrikke og kode, kan kun benyttes for tilgang til egen nettbank. Er du i tvil om du har BankID eller ikke, kontakt bank eller gjør en test her.

Les mer

Dessuten, kan ikke bestille bankid på mobil?

bestille BankID på mobil

Dette kan for eksempel være:

  • Endret mobilnummer.
  • Ny teleoperatør.
  • Endret adresse hos teleoperatør.
  • Dette kan ordnes ved å slette BankID på din mobil og opprette det på nytt i din nettbank eller mobilbank.
Hva må til for å få BankID? Ta kontakt med banken din for å få BankID. Det kreves legitimering med pass og personlig fremmøte for å få BankID. Banken din sender deg kodebrikke og alt du trenger for å opprette BankID. Noen banker tilbyr en app som et alternativ til kodebrikken.

Har ikke BankID?

Kontakt banken din for å få BankID hvis du ikke har det. Mange tror de har BankID når de har kodebrikke, men det er ikke nødvendigvis slik. Kodebrikken du får av banken brukes også til innlogging uten BankID. Denne alternative påloggingsmetoden med kodebrikke og kode, kan kun brukes for tilgang til egen nettbank. Hva gjør man med gamle kodebrikker? - Aldri kast kodebrikken

Om du har BankID påmobil, legg den i en skuff sammen med passet og ta den frem ved "høytidelige" anledninger slik at du husker ditt personlige passord også, sier Steinsland.

Og et annet spørsmål, hvordan får jeg ny brikke?

Kodebrikke utstedes kun av banker i Norge, og du trenger denne for å bestille deg BankID og BankID på mobil. Du bestiller en ny kodebrikke ved å logge deg inn i nettbanken og sende oss en melding om å sende deg en ny kodebrikke, eller ved å ringe oss på telefon 38 10 92 00. Du kan også spørre hvorfor funker ikke bankiden min? Det kan være flere grunner til at du ikke får brukt BankID. Dette kan skyldes nettleseren, engangskode, BankID på mobil eller at nettbanken er midlertidig utilgjengelig. Hvis du får en feilmelding som starter med BID, så handler feilen om BankID.

Hvordan bestiller jeg BankID på mobil?

Bestille BankID på mobil

  1. Logg inn i nettbanken som du pleier.
  2. Gå til menypunktet BankID.
  3. Følg bestillingsdialogen, ha telefonen nær deg.
  4. Når BankID på mobil er bekreftet til å ta i bruk, kan du begynne å bruke BankID på mobil.
Hvordan skaffe seg BankID på mobil? Har du ikke BankID på mobil?
  1. Logg inn i nettbanken din med BankID e.l.
  2. Aktivér BankID på mobil. I de fleste banker aktiverer du BankID i menyvalget avtaler/BankID. Det tar kun noen minutter og BankID på mobil er klar til bruk med det samme.

Hvordan få BankID i Norge?

For å få BankID må du legitimere deg med norsk pass eller annen legitimasjon med samme sikkerhetsnivå som norsk pass. For å legitimere deg må du etter avtale med banken møte opp der banken kan verifisere din legitimasjon. Banken vil informere og hjelpe deg dersom du har spørsmål.

By Anastas

Hvor lang tid tar det å få BankID? :: Hvordan lese iCloud e-post?
Nyttige lenker