Hjem > H > Hva Er Helseportalen?

Hva er helseportalen?

Helsenorge.no er en offentlig helseportal. Nettportalen er en veiviser til helsetjenesten og selvbetjeningsløsninger i helsesektoren. Portalen presenterer informasjon om forbygging, helse, sunnhet, sykdom, behandling og den enkeltes rettigheter som pasient.

Les mer

Hvem kan sjekke Helsenorge?

Du kan benytte denne tjenesten på vegne av barn under 16 år som du har foreldreansvar for, men bare hvis minst én av foreldrene er folkeregistrert på samme adresse som barnet: Hvis en eller flere av foreldrene er folkeregistrert på samme adresse som barnet, vil begge foreldre kunne representere barnet. Når får man ansvar for egen helse? Når du er over 16 år:

kan du selv bestemme over egen helse. Da er du er helserettslig myndig. kan du selv bestemme om du vil bytte fastlege eller psykolog. I noen tilfeller kan det være at du ikke selv kan bestemme at du skal ha noen typer helsehjelp, også etter at du er helserettslig myndig.

Ta dette i betraktning, hva bestemmer en 12 åring?

Loven bestemmer at når du er fylt 12 år, skal det legges stor vekt på hva du mener. Da skal du få kunne si din mening før det tas avgjørelse om dine personlige forhold, for eksempel hvem av foreldrene du skal bo hos hvis de lever hver for seg. Derav, er man barn når man er 16 år? Takk for spørsmålet ditt! Selv om den seksuelle lavalderen er 16 år, så betyr det ikke at man på den aldere en moden for å få barn. Det finnes ingen lov som sier når man kan få barn eller ikke. Derfor er det ikke forbudt for unge på 16 år å få barn.

Hvordan sende melding til fastlege på Helsenorge?

Du kan skrive nye meldinger ved å trykke på «Skriv melding»-knappen. Du kan skrive ny melding til de helsekontaktene du har på helsekontakter-siden. I tillegg kan du sende melding til fastlegen din, dersom vedkommende tilbyr digitale tjenester på helsenorge.no. Har arbeidsgiver tilgang til Helsenorge? Kan arbeidsgiveren kreve å få opplysninger om den ansattes helseforhold? Arbeidsgiveren har rett til å kreve en del opplysninger om helse. Dette gjelder for eksempel opplysninger som er nødvendige for å tilrettelegge arbeidsplassen på grunn av helseforhold når du er sykemeldt.

Derav, har nav tilgang til helsenorge?

1. Oversikt. NAV har på nærmere vilkår rett til å kreve å få innsyn i hele eller deler av pasientjournaler til personer som mottar eller har mottatt støtte fra dem, uten å måtte be om samtykke fra pasienten selv – såkalt etterkontroll. Følgelig, kan andre hente resepten min? Det eneste du trenger å ta med deg ved utlevering er gyldig legitimasjon. Dersom du skal hente ut medisiner for andre, må du også ta med deg fullmakt til å hente ut varer, fra den som eier reseptene. Du må også ta med deg kopi av legitimasjonen til vedkommende.

Er medisin til barn gratis?

Barn under 16 år er fritatt fra å betale egenandeler hos lege, psykolog, poliklinikk (sykehus), røntgeninstitutt og fysioterapeut, samt for enkelte medisiner og medisinsk utstyr på blå resept. For barn er all tannbehandling gratis til og med det året de fyller 18 år.

By Irma Purnmal

Kan man logge inn på Helsenorge uten BankID? :: Hvordan logge inn på Helsenorge for barn?
Nyttige lenker