Hjem > H > Hva Er Et Forholdstall?

Hva er et forholdstall?

Når vi snakker om brøk som en delmengde av en større mengde, handler det også om forholdstall. Hvis det er 7 jenter og 21 gutter i en klasse er 1/4 av klassen jenter. I dette forholdet mellom antall jenter og det totale antallet, utgjør brøkdelen forholdet mellom antall jenter og antall elever totalt.

Les mer

Og et annet spørsmål, hva betyr forholdet 1 2?

Forholdet mellom tallene og er 5 10 = 1 2 . Forholdet mellom tallene og er 10 5 = 2 . Vi støter ofte på forhold i matematikken. Vi skal gi noen eksempler på dette, og også se på hvordan vi kan regne med forhold. Hva er blandingsforhold? Når vi snakker om blandingsforhold så mener vi andelen eller konsentrasjonen av et produkt i en løsning. I vår verden, altså bilpleieverden, er det nesten uten unntak snakk om en blanding mellom et produkt og vann. Vi omtaler blandingsforhold enten som en prosentandel eller et forholdstall mellom produktet og vann.

Hvordan finne ut forhold mellom tall?

Forholdet mellom to tall er svaret vi får når vi deler tallene på hverandre. Ta dette i betraktning, hva er 1 3 i desimaltall? For eksempel er 13=0,333….

Tilsvarende, hva er 2 3 det samme som?

Forholdstallet 2:3 er ikke samme sak som 2:3 av en sum. Forholdet 2:3 betyr at den ene får 2 deler og den andre 3 deler. Enten deler du summen i femtedeler (tolkning 1) eller i tredjedeler (tolkning 2). Tilsvarende, hvordan regne 1 5? Foholdet mellom saft og vann skal være 1/5, og vi vet da at det alltid vil være 1/5 så mye saft som vann i den utblanede saften. En annen måte å skrive dette på, er at uansett hvor mye saft det er i blandingen vil det alltid være 5 ganger så mye vann. Altså: Mengden vann = 5 ganger mengden saft.

Og et annet spørsmål, hvordan blande saft?

a) Forholdet ublandet saft til vann er 1:5 deler, altså vil 1/6 være ublandet saft og 5/6 være vann. Når vi har 1,5 dl ublandet saft må vi tilsette 5 ganger så mye vann, det vil si5⋅1.5=7.5 dl vann. Hva betyr 1 10? 1:10 betyr at 1 cm på kartet tilsvarer 10 cm i virkeligheten.

Angående dette, hvordan blande to takts bensin?

Vi anbefaler følgende blandingsforhold:

  1. 1 : 50 => 1 del olje + 50 deler bensin. Ved andre totaktsmotoroljer med TC-klassifikasjon:
  2. 1 : 25 => 1 del olje + 25 deler bensin.

By Severson

Hvordan blander man betong? :: Hva betyr L på bryter?
Nyttige lenker