Hjem > N > Når Bruker Man Apostrof?

Når bruker man apostrof?

Apostrofen skal brukes i forbokstavord som ender på liten bokstav og leses bokstav for bokstav, og etter enkeltbokstaver, visse mindre vanlige forkortelsestyper og ord som er brukt mer tilfeldig som substantiv.

Les mer

Hvordan skrive én?

Skriv én, éi og ett når du vil uttale ordet med ekstra sterkt trykk, og en, ei eller et når du vil uttale det med vanlig, lett trykk. Hvordan få é? På en PC med norsk tastatur skrives tegnet ´ ved å holde AltGr inne og trykke \, og deretter den bokstaven aksenten skal være over (f. eks. e blir é). Ønsker man kun aksenten trykkes mellomromstasten i stedet.

Angående dette, når bruker man é?

E med aksent

Fransk har forskjellige aksenter på e: é, som viser at den uttales lukket, og è og ê som viser at den uttales åpent, [ɛ], og oftest langt. ë viser at e uttales adskilt fra vokalen foran, f. eks. Noël.
I forhold til dette, hvordan skrive en potens på pc? shift og dette tegnet ^ .. til venstre for min enter.

Dessuten, hva betyr opphøyd i 2?

En potens er et tall ganget med seg selv et bestemt antall ganger. 23 er for eksempel 2 ganget med seg selv 3 ganger, altså 2⋅2⋅2. Hvordan lage opphøyd tall? Merk tegnet du vil ha hevet. Velg Skrift i Format-menyen. Avkryss hevet (superscript) eller senket (subscript). I nyere versjoner av Word finner du hevet og senket skrift under fanen Hjem på båndet.

Hvordan få spanske tegn på PC?

PC/Windows

  1. Gå til Kontrollpanel – Endre visningsspråk – Fanen Tastatur og språk.
  2. Klikk Endre tastaturer.
  3. Velg språket du vil skrive på. Kommer ikke språket opp, kan du velge Legg til … og installere det språket du ønsker.
  4. Klikk OK.
Hvordan få tilnærmet lik? Det finnes regler for avrunding, slik at forskjellen mellom nøyaktig svar og overslaget ikke blir for stort. Fordi svaret ikke er nøyaktig, erstattes likhetstegnet med tegnet for tilnærmet lik ≈ .

Hvordan får man alfakrøll på PC?

På de fleste norske PC-tastaturer kan man finne tegnet på 2-tallet ved å trykke Alt GR, eller ALT og CTRL samtidig, mens det på Apple Macintosh-maskiner ligger ved siden av enterknappen. Enkelte ignorerer Språkrådets anbefaling om å bruke navnet krøllalfa og kaller tegnet alfakrøll, æt og annet.

By Koressa

Hvordan lage passord på filer? :: Hvordan finne sin egen Apple ID?
Nyttige lenker