Hjem > H > Hva Er De 11 Organsystemene?

Hva er de 11 Organsystemene?

Våre 11 definerte organsystem er: Blodomløpet (kretsløpet), som består av hjertet, blodårer og blod. Lymfesystemet, som består av milt, brissel, tonsiller, lymfeknuter og lymfeårer. Respirasjonssystemet, som består av nese, svelg, strupe, luftrør, luftrørgrener og lunger.

Les mer

Også, hva består mesteparten av menneskekroppen av?

Kroppen består først og fremst av oksygen, hydrogen og karbon. I hovedsak fordi vann – som består av oksygen og hydrogen – utgjør ca. 70 prosent av kroppen, mens karbon er et sentralt grunnstoff som inngår i alle biologiske molekyler. Hva er kroppen laget av? Absolutt alt i kroppen vår består av celler. En celle består av små organeller, som igjen er bygget opp av proteiner. Proteinene igjen er satt sammen av aminosyrer. Alt i kroppen vår er altså bygget opp av proteiner og aminsoryrer.

Hvilke 10 systemer har vi i kroppen?

Systemer

  • blodomløpet.
  • koagulasjon – blod. Koagulasjon er prosessen der blod klumper seg (koagulerer). Det er livsviktig å kunne begrense og stoppe bl...
  • immunsystemet.
  • lymfesystemet.
  • respirasjon – fysiologi.
  • fordøyelsessystemet.
  • hormonsystemet. Hormonsystem består av hormonproduserende kjertler.
  • stoffskiftet.
Folk spør også hva heter de indre organene? Man skiller mellom ytre organer og indre organer. Eksempelvis er hud, lemmer, ører, nese med mer, det vil si ytre organer, mens hjerte, blodårer, lever, nyrer og lignende er indre organer, det vil si organer som er dekket av kroppens ytre lag (huden).

Angående dette, hva er indre organer?

Et organ er en kroppdel som har en spesiell funksjon. Man skiller mellom ytre organer og indre organer. Eksempelvis er hud, lemmer, ører, nese m.m. ytre organer, mens hjerte, blodårer, lever,nyrer osv. er indre organer, altså organer som er dekket av kroppens ytre lag (huden). Hva er det mest av i kroppen? Hydrogenatomene er de vi har aller flest av i kroppen, men siden hvert hydrogenatom er bittelite så blir det ikke mange kilo hydrogen til sammen likevel. Oksygenatomene er større og tyngre, og oksygen er derfor det grunn- stoffet som utgjør flest kilo av kroppen din. Karbon, med symbolet C, kalles livets grunnstoff.

Hva er den største cellen i kroppen?

Den største cellen i kroppen er eggcellen. Den minste er sædcellen. En eggcelle veier 175 000 ganger mer enn sædcellen. Fingernegler vokser fire ganger så fort som tåneglen. Hvilke deler av nerveceller kan kroppen reparere? Hvilke deler av en nervecelle kan kroppen reparere, og hvilke kan kroppen ikke reparere? Hvis selve cellekroppen er ødelagt, kan den ikke repareres eller erstattes av en annen nervecelle. Hvis bare nerveutløperen er skadet, kan den repareres ved at den gror ut igjen.

Tilsvarende, hva er et organ bygd opp av?

Et organ er en del av kroppen som har en bestemt funksjon, for eksempel hjertet eller et øre. Et organ kan bestå av flere ulike typer celler og vev. I mange sammenhenger er flere organer knyttet sammen, og da snakker vi om organsystemer. Respirasjonssystemet og fordøyelsessystemet er eksempler på organsystemer.

By Marlin Barkema

Hva er Overflatevev? :: Hva er en akt?
Nyttige lenker