Hjem > H > Hva Kan Man Ha Med Seg Fra Sverige?

Hva kan man ha med seg fra Sverige?

Verdigrensa Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6 000 norske kroner utan å betale toll og avgifter. Er utanlandsopphaldet kortare, kan du éin gong i løpet av 24 timar ta med deg varer for 3 000 norske kroner toll- og avgiftsfritt.

Les mer

Hva er ikke lov å ta med inn i Norge?

Det er forbudt å ta med seg kjøtt, kjøttprodukter, melk og meieriprodukter til Norge og EU fra tredjestater (land utenfor EU/EØS). Forbudet gjelder også mottak av postforsendelser. Du kan se mer om dette i video fra EU. Forbudet gjelder ikke dersom du kommer fra Sveits, Liechtenstein, Andorra eller San Marino. Hva betyr det at bilaget er utenfor mva området? Med unntak fra avgiftsplikt mener vi at reglene i merverdiavgiftsloven ikke gjelder for omsetningen. Det betyr at du ikke skal beregne merverdiavgift for en bestemt vare eller tjeneste.

Hva er momspliktige tjenester?

Omsetning av alle varer og tjenester er merverdiavgiftspliktig bortsett fra de tjenestene som er unntatt fra avgiftsplikt. Omsetning av fast eiendom, helsetjenester, undervisningstjenester og sosiale tjenester er eksempler på varer og tjenester som er unntatt fra avgiftsplikt. Hvilke tjenester er ikke mva pliktige? Er all omsetning mva-pliktig? Noen tjenester, som for eksempel helsetjenester, undervisningstjenester og kulturelle tjenester, er unntatt fra merverdiavgiftslovens bestemmelser. Omsetning av slike tjenester gir ikke rett til registrering i Merverdiavgiftsregisteret, og det skal ikke beregnes utgående mva.

Når utbetales mva til gode?

Hvis du har MVA tilgode trenger du ikke å gjøre noe. Du mottar pengene inn på den kontoen du oppga når du meldte deg inn i MVA-registeret rundt tre uker etter at oppgaven er godkjent. Følgelig, hvordan bli momsregistrert? På skatteetaten.no/mva kan du søke om registrering i mva-registeret. Før du registrerer selskapet må selskapet ha organisasjonsnummer og den næringsdrivende/representanten for selskapet må være elektronisk bruker (tilgang til Altinn) slik at du eller representanten for selskapet har tilgang til signering i Altinn.

Hvordan føre mva oppgjør i regnskap?

Den enkleste måten å bokføre MVA-oppgjør er å gjøre det når du avstemmer banken din. Gå til BILAG > BANKAVSTEMMING og velg «Nytt bilag». Deretter velger du enten «Betaling av MVA-oppgjør» eller «Mottatt MVA-oppgjør» fra nedtrekksmenyen, og velger dato du har betalt eller mottatt oppgjøret. Skriv inn summen og lagre. Hva betyr inngående avgift? Inngående avgift er mva som er inkludert i prisen når du kjøper en avgiftspliktig vare eller tjeneste til virksomheten din. Er du mva-registrert vil du kunne fradragsføre inngående mva mot utgående mva i mva-meldingen din.

Deretter, hvordan regne ut inngående mva?

For eksempel kan den regnes ut slik: 125 kroner (totalsummen) / 1,25 (25 prosent moms) = 100 kroner (da har du summen uten moms). For å finne momsen tar du så prisen med moms 125kr – summen uten moms 100 = 25 kr. Eller enda enklere: total-beløpet / 5 = momsbeløpet, når det er 25% mva.

By Elsy

Hvordan få passord på en mappe på Mac? :: Hvordan få tilbake momsen?
Nyttige lenker