Hjem > H > Hva Er Strategiklokken?

Hva er Strategiklokken?

Strategiklokken er en modell for hvor i markedet en bedrift posisjonerer seg i forhold til pris og opplevd kvalitet.

Les mer

Hva er konkurransestrategi?

Konkurransestrategi er en strategi som velges for å gi best mulig konkurransefortrinn i et marked eller markedssegment. Det kalles også generisk strategi. Hva er god implementering? God implementeringskvalitet er en forutsetning for å kunne oppnå god effekt i endringsarbeidet. For å få god implementeringskvalitet må to ting være på plass: intervensjonen og et støttesystem. Støttesystem er planlegging, kvalitet på materiell, teknisk støtte og klarhet.

Hva er forskjellen på strategi og mål?

Mål er en beskrivelse av en ønsket tilstand eller et ønsket resultat, og følgelig ikke en beskrivelse av aktiviteter eller oppgaver. En klar strategi viser de overordnede veivalgene, og endringer og forbedringer som skal prioriteres i årene fremover. Hvorfor er det viktig med en strategi? En strategi er en plan for å nå mål. Strategien skal hjelpe oss med å ta gode valg mot en definert ønsket fremtid (visjon), og fungerer som en prinsippleverandør for alle aktiviteter som må gjennomføres for å komme seg dit. Men kanskje enda viktigere; strategier skaper mening.

Hvorfor handlingsplan?

Handlingsplanen skal gi en god oversikt over hva som bør forbedres i virksomheten, og hva som skal prioriteres først. Gode handlingsplaner kan potensielt begrense fare og/eller skadeomfang på arbeidsplassen, samt sikre effektiv drift, implementering og oppfølging av de aktuelle tiltakene. Hvordan lage en kommunikasjonsstrategi? En god kommunikasjonsplan beskriver hvordan vi går frem for å løse utfordringen og dermed nå målene.

  1. Situasjonsbeskrivelse. Lag en situasjonsbeskrivelse.
  2. Mål for kommunikasjonsarbeidet – Hva vil vi oppnå? Planen bør beskrive resultatmål, effektmål og kommunikasjonsmål.
  3. Interessenter og målgrupper.

Følgelig, hvorfor ha en kommunikasjonsplan?

En kommunikasjonsplan hjelper deg å planlegge hva du skal si, når du skal si det, hvor du skal si det og til hvem du skal si det – for at kommunikasjonen skal hjelpe deg å nå målet du har satt. Hva er strategisk kommunikasjon? Kommunikasjonsbransjen arbeider med planlagt og strategisk kommunikasjon. Strategi betyr å ha en plan eller angrepsmåte for å nå et bestemt mål. Strategisk kommunikasjon er planlagt kommunikasjon for å nå de målene en bedrift eller organisasjon har satt seg.

Hva er forskjellen på strategi og taktikk?

Forskjell. Strategi og taktikk er ikke det samme. Taktikk er en komponent i en strategi og er per definisjon et middel for å oppnå et bestemt mål. En strategi er derimot den overordnede planen som krever at en eller flere taktikker implementeres for å bli oppfylt.

By Karlan Bournazian

Hvordan overføre Bilder fra iPad? :: Hvordan lykkes med strategi?
Nyttige lenker