Hjem > N > Når Får Man Tilbakebetalt Mva?

Når får man tilbakebetalt mva?

Du kan kreve å få tilbake mva på anskaffelser du gjorde før du ble registrert i Merverdiavgiftsregisteret - inntil tre år tilbake i tid. Forutsetningen er at varen ikke er videresolgt uten mva, og at den var til bruk i den avgiftspliktige virksomheten.

Les mer

Hva er Tollrefusjon?

Hvis du returnerer en vare til avsender i utlandet på grunn av feil eller mangler, kan du søke om refusjon (omberegning) av avgiftene du betalte ved import. Ta dette i betraktning, når utbetales mva til gode? Hvis du har MVA tilgode trenger du ikke å gjøre noe. Du mottar pengene inn på den kontoen du oppga når du meldte deg inn i MVA-registeret rundt tre uker etter at oppgaven er godkjent.

Også, hva er fradragsrett for inngående merverdiavgift?

Du kan få fradrag for merverdiavgiften du har betalt. Dette gjelder kun for virksomheter som er registrert i Merverdiavgiftsregisteret. Retten til fradrag kan også gjelde når du selger varer og tjenester som er fritatt for beregning av merverdiavgift. Hvordan få igjen moms på varer kjøpt i utlandet? For å få tilbake avgiftene må du:

  1. sende søknad til Tolletaten om å få tilbake toll,
  2. og sende søknad til Skatteetaten om å få tilbake mva og særavgifter.

Derav, hvordan føre mva oppgjør i regnskap?

Den enkleste måten å bokføre MVA-oppgjør er å gjøre det når du avstemmer banken din. Gå til BILAG > BANKAVSTEMMING og velg «Nytt bilag». Deretter velger du enten «Betaling av MVA-oppgjør» eller «Mottatt MVA-oppgjør» fra nedtrekksmenyen, og velger dato du har betalt eller mottatt oppgjøret. Skriv inn summen og lagre. Hva er unntatt merverdiavgift? Unntak fra MVA

Dette er for eksempel helsetjenester, undervisningstjenester, sosiale og kulturelle tjenester. Virksomheter som driver med dette skal ikke beregne merverdiavgift på det de selger, og skal heller ikke registreres i MVA-registeret.

Tilsvarende, hva skjer hvis man betaler mva for sent?

Det påløper forsinkelsesrenter ved for sen betaling av mva. I tillegg kan det ilegges tvangsmulkt ved for sen eller manglende levering av pliktige opplysninger til Skatteetaten, eller dersom det er åpenbare feil i de opplysninger som gis. Pass på fristene og levér i tide. Og et annet spørsmål, hvorfor har vi toll? Helt forenklet sagt så benyttes Toll på varer primært for å beskytte norsk produksjon av tilsvarende varer mot billigere import fra utlandet. Dette sikrer lønnsomhet for norske bedrifter hvilket igjen ivaretar at vi beholder norske arbeidsplasser.

I forhold til dette, er det toll på bildeler?

Toll: Det er hovedsakelig toll på klær og matvarer. Det er ikke toll på bildeler. Fortollingsgebyr: Den som frakter varen tar seg betalt for å ekspedere og lagre forsendelsen. Dette er ikke et gebyr til Tolletaten, men en betaling fraktselskapet tar.

By Laroy

Hvordan unngå skjolder på speil? :: Hvordan bli god på reels?
Nyttige lenker