Hjem > H > Hva Er Stockbilder?

Hva er Stockbilder?

Innimellom når mediene trenger bilder, som passer til et bestemt formål, bruker man det, man kaller stockbilder. Men av og til kommer vi over bilder, som ikke gir mening, eller som vi ikke kan forestille oss, at noen noen sinne får bruk for.

Les mer

Tilsvarende, er det lov å bruke andres bilder?

Må man ha samtykke fra fotografen? Det klare utgangpunktet er at man må ha samtykke fra fotografen dersom man vil bruke en annens bilde. Dersom fotografen ikke lever eller dersom rettighetene til et bilde er overdratt til noen andre (f. Hvordan kreditere bilder? Hovedregelen er at det skal krediteres på eller i nærheten av bildet. Ved bruk av svært små bilder kan det i noen tilfeller være uhensiktsmessig å kreditere i nær tilknytning til bildet av estetiske hensyn. Da kan kreditering ved mouseover, nederst på siden eller i en egen krediteringsliste være egnede alternativer.

Hvordan kan jeg skrive en tekst på et bilde på Iphone?

Bilder

  1. Gå til Bilder og velg ønsket bilde.
  2. Trykk på Rediger, og trykk deretter på Merking-knappen . Trykk på Legg til-knappen for å legge til tekst, figurer med mer.
  3. Trykk på Ferdig, og trykk på Ferdig igjen.
Folk spør også hvordan skrive en bildetekst? Kriterier for gode bildetekster
  1. identifiserer klart hva bildet viser,
  2. er konsis,
  3. viser hvorfor bildet er relevant for artikkelen,
  4. setter bildet inn i en kontekst,
  5. gjør leseren interessert i artikkelen,
  6. består av tittelen på det bildet viser eller en eller flere korte setninger.

Er det lov å bruke bilder fra internett?

Fotografier er omfattet av Åndsverkloven. Et fotografi kan ikke kopieres eller publiseres uten samtykke fra fotografen eller den som fotografen har overdratt sine økonomiske rettigheter til. Vanligvis blir slikt samtykke gitt mot betaling. Bilder du finner tilfeldig på nett er generelt ikke lov å benytte. Har man lov til å bruke bilder fra google? Mange er av den oppfatningen at alt av bilder som kommer opp når man søker på Google, er «fritt frem å bruke». Det stemmer dessverre ikke. Dette vil i praksis si at ingen kan bruke, reprodusere, videreformidle eller endre et fotografi uten samtykke fra fotografen.

Dessuten, kan man bruke bilder fra facebook?

Så lenge bildet ditt ligger på Facebook, kan Facebook i prinsippet bruke det. Du kan imidlertid slette et bilde fra Facebook. Da vil det bli slettet fra både Facebook-kontoen din og eventuelle delinger. En enda sikrere måte å slette bilder på, er å slette profilen din helt. Hva er et fotografisk verk? Fotografiske verk er fotografier som oppfyller de vilkårene åndsverskslovens oppstiller for at en frembringelse skal utgjøre et åndsverk, herunder at fotografiet skal ha såkalt verkshøyde.

Så, hva er fotokreditering?

Bilde- eller fotokreditering betyr at du oppgir fotograf og/eller bildebyrået som eier bildet, når du bruker bildet. At du krediterer fotografen betyr ikke at du kan bruke et bilde fritt.

By Yetah

Er det lov å kopiere bilder fra facebook? :: Hvordan legge ut bilder på Instagram historie?
Nyttige lenker