Hjem > H > Hva Bruker Vi Bluetooth Til?

Hva bruker vi Bluetooth til?

Bluetooth brukes blant annet til å koble mobiltelefoner til PC og hodetelefoner, til trådløse mus og tastaturer for datamaskiner, og til trådløs tilkopling av skrivere.

Les mer

Hva betyr blåtann?

Bluetooth, eller blåtann, er navnet på en standard som tillater trådløs kommunikasjon mellom elektronisk utstyr, noe som gjør kabler overflødige. Teknikken ble raskt populær blant annet fordi den kan overføre store datamengder med lavt energiforbruk. Tilsvarende, hva er blåtann kommunikasjon? Bluetooth er radiooverføringsprotokoll som benyttes for å sende og motta data trådløst mellom enheter i et personlig datanett sammensatt av mobiltelefon, datamaskin, og/eller andre enheter som støtter protokollen.

Man kan også spørre hva brukte man før bluetooth?

I 1989 satt Ericsson ned en gruppe til å utvikle en teknologi for å overføre lyd trådløst til bl. a. hodetelefoner fra mobiltelefonen. Til nå hadde man brukt datakabelstandarden RS-232 og enkelte andre 'dingser'. Hvorfor bruke Bluetooth? Bluetooth er en trådløs teknologi som brukes til å overføre data mellom elektroniske enheter, for eksempel mellom en mobiltelefon og en PC. Bluetooth har mange likhetstrekk med WiFi, men bruker mindre strøm og har en kortere rekkevidde enn WiFi.

Hva er Bluetooth og hvorfor kan det være lurt å skru den av?

Når du bruker Bluetooth bør du tenke på strømforbruk og sikkerhet. Å ha Bluetooth aktivert tapper batteriet for strøm. Når telefonen er koblet sammen med for eksempel et håndfrisett eller en PC bruker den mer strøm. Det kan derfor være smart å deaktivere Bluetooth når du ikke bruker det. Tilsvarende, hva er bluetooth høyttaler? en trådløs høyttaler, aktiverer man Bluetooth-funksjonen ved å trykke og holde en fysisk knapp på enheten inntil Bluetooth symbolet blinker. På smarttelefonen, nettbrett og PC ser man evt. en liste over (allerede) koblede (parede) enheter og en liste over enheter som er tilgjengelige.

Angående dette, hvor langt rekker bluetooth?

— I dag er rekkevidden for Bluetooth Smart, eller Low Energy, som det også kalles, rundt 100 meter i fri sikt og rundt 10 meter innendørs med litt vanskelige forhold. Hvordan bruke trådløs høyttaler? På Bluetooth eller PC skriver du Bluetooth i Start-menyen. Klikk på Bluetooth-innstillinger fra listen. Slå på Bluetooth eller bærbar PC. Søk etter høyttaleren din i den tilgjengelige listen, og par i henhold til instruksjonene på skjermen, hvis de finnes.

Hva er wi fi?

Wifi er en metode som gjør det mulig å overføre data over et trådløst datanettverk. Datanettverket benytter radiobølger til å sende og motta data. Dermed kan du koble deg til et trådløst nettverk via en bærbar datamaskin, smarttelefon eller Ipad som er Wifi kompatible.

By Emina Kilburn

Hvordan fungerer Wi Fi? :: Hvordan pakke inn pakker til Posten?
Nyttige lenker