Hjem > H > Hva Er Kvotepliktige Utslipp?

Hva er kvotepliktige utslipp?

Tildelte klimakvoter

* Én kvote tilsvarer utslipp av ett tonn CO2. Alle kvotepliktige utslipp regnes om til utslipp av CO2, ut fra hvor stort potensial klimagassen har for global oppvarming (Global Warming Potential, GWP). GWP for lystgass er 310, dvs at et utslipp på 1 tonn lystgass tilsvarer 310 tonn CO2.

Les mer

Hvilke gasser er de viktigste klimagassene?

Klimagassene er en viktig del av det naturlige kretsløpet

De vanligste klimagassene er vanndamp (H2O), karbondioksid (CO2), metan (CH4) og lystgass (N2O). Alle er naturlige gasser som er en nødvendig del av atmosfæren.
Hvem er kvotepliktig? Følgende bransjer har kvotepliktige utslipp i Norge: treforedling, fjernvarme, gasskraftverk, gassterminaler, offshorefelt, raffinerier, mineralsk produksjon, stålproduksjon, aluminium, ferrolegering, kjemisk industri, luftfart og noe annen industri.

Folk spør også hvordan blir man klimanøytral?

Det viktigste du gjør hvis du ønsker å bli klimanøytral, er å redusere utslipp i egen virksomhet og egen verdikjede så raskt som mulig, og i så stort omfang som mulig. Etablér både kortsiktige og langsiktige klimamål. Hvordan bli klimanøytral? Hvordan kan din bedrift bli klimanøytral?

  1. Lag et klimaregnskap. Et klimaregnskap er en oversikt over hvordan din bedrift påvirker klimaet – hvilket klimafotavtrykk dere har.
  2. Reduser utslipp. Når bedriften din har fått oversikt over utslippene, kan dere sette i gang tiltak for å redusere dem.
  3. Kompenser for restutslipp.

Også, hva menes med karbonnøytral?

Det at et produkt er karbonnøytralt betyr at det ikke blir noen nettoøkning i globale utslipp av klimagasser i atmosfæren som følge av forretningsdriften eller -tjenesten for produktet. Hvor mye er 1 tonn CO2? 5050 km med bensinbil. 4500 km lang flytur for en person (Kilde) 41 667 km med eltog for en person (Kilde) Et cruise på 3106 km for en person 2 (Kilde)

Så, hva koster ett tonn co2?

Prisen på klimakvoter har skutt i været i 2021.

Den foreløpige toppnoteringen er på 38,56 euro per tonn. Det tilsvarer en norsk pris på hele 399 kroner per tonn. Snittprisen for januar lå på 33,45 euro, og det tilsvarer 346,20 kroner per tonn med CO2-utslipp.
Følgelig, hva er co2-utslipp? CO2-utslipp er utslipp av gassen karbondioksid (kjemisk formel CO2). Karbondioksid er en klimagass.

Hvor mange land er med på Parisavtalen?

Alle stater som er medlem av Klimakonvensjonen og har ratifisert Parisavtalen blir parter til avtalen og forplikter seg til å følge den. Per september 2020 har 189 land ratifisert avtalen (av totalt 197 medlemmer av Klimakonvensjonen).

By Wallache

Hvordan fungerer kjøpeutbytte? :: Hvordan systemet med CO2 kvoter til industrien fungerer?
Nyttige lenker