Hjem > H > Hva Er Giftig På Liljekonvall?

Hva er giftig på liljekonvall?

Liljekonvall (Convallaria majalis) er giftig og inneholder hjerteaktive stoffer. Kontakt Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom barnet ditt har spist flere enn 5 bær eller blomster fra liljekonvall. Ta også kontakt hvis barnet kan ha spist mer enn en liten bit av et blad. Hjertesyke skal alltid følges opp.

Les mer

Hvordan så Peonvalmue?

Så eller plant dem ut et sted i full sol og med godt drenert jord. De klarer seg på skrinne og næringsfattige jordtyper også. Personlig ville jeg sådd dem i minidrivhuset vårt, i april, og priklet dem ut en varm regnværsdag. Pass på å avherde dem før du setter dem ut i full sol. Også, når kan man så blomsterfrø? Når bør du starte? Du kan så frø når som helst i løpet av året, men hvis du vil ha grønnsaker til sommeren er det best å så i januar eller februar.

Hva sår man i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter. Hvor lang tid tar det før det spirer? Frøene trenger fra ett døgn til en uke eller mer for å spire ved romtemperatur, avhengig av art. Varighet: fra 1 time til større prosjekt, gjerne fordelt over tid mens frøene spirer og vokser.

Hvordan få Eplefrø til å spire?

Du bør sette flere kjerner samtidig, for sannsynligvis kommer ikke alle kjernene til å spire. Plant hvert frø i hver sin lille potte som du fyller med såjord. Eventuelt kan du bruke en blanding av blomsterjord og sand. Så bør pottene med kjernene få stå et lyst sted i romtemperatur, da vil de trives best. Hvordan bruke agurkurt? Agurkurt i matlagingen

I mat brukes bladene friske, da tørkede blad raskt taper aroma og farge. Blomstene kan også spises, enten rå i salater eller de kan kandiseres og brukes som pynt på desserter og kaker. Blomstene kan også brukes som dekorativ og spiselig pynt i sommerdrikker, eller fryses inn i isterninger.

Hvordan ta frø av ringblomst?

Når frøene fra ringblomsten har blitt brune, er de modne for sanking. Ved å knuse frøkapselen med fingrene, eller tømme en frøkapsel som har åpnet seg på ett hvitt underlag ser du enklere hva som er frø, og hva som er rusk. Hvordan tørke spiselige blomster? Slik tørker du blomster til kakepynt

  1. Riv av kronbladene på blomsten du vil tørke og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
  2. Sett inn i ovnen på 50 grader (over/undervarme). Eller, la tørke på benken i et par dager (ikke utsatt for sollys)
  3. La stå i ovnen til det er helt tørt \ – ca. to timer.
  4. Oppbevares lufttett.

Dessuten, hvordan tørke blomster til te?

Tørk vekstene hver for seg, enten i ovn ved 40 °C natten over med døren på gløtt, eller i en dehydrator. Knus dem i mindre biter.

By Wolfort

Hvordan bruke steiner og krystaller? :: Hvordan lykkes med ringblomster?
Nyttige lenker