Hjem > H > Hva Gjør Jeg Hvis Verket Har Flere Forfattere?

Hva gjør jeg hvis verket har flere forfattere?

Ved flere medforfattere skal listen alfabetiseres ut fra førsteforfatteren. Har en forfatter skrevet flere verk, skal de ordnes kronologisk med eldste årstall først. Har en forfatter skrevet flere verk i samme år brukes a, b, c, etter årstallet for å skille arbeidene.

Les mer

Hvordan få APA 7 på Word?

Hvis du bruker Windows og har lastet ned EndNote fra Apps USN, er norsk APA 7th stil innebygd i programmet og du behøver ikke laste den ned:

  1. Åpne EndNote-fanen i Word.
  2. I nedtrekksmenyen ved Style; klikk på Select another style.
  3. Scroll nedover i listen og markér ønsket stil. Trykk OK.
Hvordan referere i løpende tekst? Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72.

Hvordan henvise til Kildekompasset?

Standardformen for henvisning er parenteshenvisning: (Forfatter, År). Eksempel: «Gjennomsnittstall …» (Aanesland & Holm, 2002, s. 84). I en narrativ henvisning bruker du forfatternavnet i teksten og henviser til årstallet i parentes umiddelbart etter forfatternavnet. Og et annet spørsmål, hvordan referere til tidsskrift? Etternavn, Initial(er). (År). Tittel på artikkel. Tittel på tidsskrift i kursiv, volum i kursiv(nummer), sidetall.

Tilsvarende, hvordan referere når det er flere forfattere?

Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)
Så, hvordan referere sekundærkilde? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Så, hvordan bruke vancouver stil?

Når du skriver en referanseliste i Vancouver-stil, må du huske:

  1. nummerere alle referansene.
  2. ordne listen i den rekkefølgen kildene er oppgitt i teksten.
  3. liste opp de første 6 forfatterne etterfulgt av et al. hvis det er flere enn 6 forfattere.
  4. bruke offisielle forkortinger for navn på tidsskrifter (hvis tilgjengelig)
Ta dette i betraktning, hvordan laste ned endnote? Nedlasting for Windows
  1. Studenter og ansatte som bruker privat PC med Windows, kan laste ned EndNote via Apps USN (krever USN brukernavn og passord).
  2. Ansatte med USN PC skal laste ned EndNote via Firmaportal som du finner ved å klikke på Windows startmeny (ikke USN apps).

Hvordan endre språk i EndNote?

Endringene gjøres inne i EndNote. Velg "Edit" --> "Output styles" og "Edit ”stilnavn”". Et skjermbilde med en rekke valg vises. Språk i litteraturlista til norsk, slik at det for eksempel heter I: og ikke In: ved referanse til en del av en bok og s.

By Smalley

Hvordan bruke APA 6th? :: Hvordan Airdroppe?
Nyttige lenker