Hjem > H > Hva Skal Vi Med Kvadratsetningene?

Hva skal vi med kvadratsetningene?

Kvadratsetningene kan være til stor hjelp for å faktorisere kompliserte uttrykk. Generelt er det ingen metoder som forteller hvordan man kan faktorisere et vilkårlig uttrykk. Man er altså avhengig av ulike «triks», alt etter hva slags uttrykk det er snakk om.

Les mer

Hva er omkretsen av et kvadrat?

Omkretsen er summen av alle sidene. Angående dette, hva heter en tredimensjonal rektangel? I en kube er bredde, høyde og dybde den samme. En kube er et prisme. Grunnflaten og toppflaten i et prisme kalles endeflater.

Man kan også spørre hvor mange grader er et kvadrat?

Enhver firkant kan deles inn i to trekanter.

Vinkelsummen i firkanten ABCD blir dermed 2⋅180ο=360ο.
Hva betyr firkant? En firkant er et polygon med fire sidekanter. I matematikk brukes også synonymene kvadrilateral og kvadrangel eller, mindre vanlig, tetragon. Sidekantene møtes i de fire hjørnene.

Tilsvarende, hva betyr toppvinkel?

Toppvinkler er to vinkler som har samme toppunkt, og som dannes ved at to rette linjer skjærer hverandre. Hvorfor er nabovinkler alltid like store? Felles toppunkt oppstår ved at to rette linjer skjærer hverandre og danner fire vinkler. Disse fire vil være to par toppvinkler. På figuren er dette vinklene A og B og vinklene C og D. Disse motstående toppvinklene vil alltid være like store.

Hva er samsvarende sider?

To sider som ligger «motsatt» av to vinkler som er like store, ligger på «tilsvarende» plasser i de to trekantene, og vi kaller dem for tilsvarende sider eller samsvarende sider. De blå sidene er tilsvarende fordi de ligger «motsatt» de blå vinklene som er like store. Hva er kvadrattallet til 10? De ti første hele kvadrattallene er 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81 og 100. Kalkuleringen av kvadratrøtter nedenfor gjøres ved hjelp av komplisert kalkulasjon.

Hvordan finner man ut kvadrattall?

REGEL: Du finner et kvadrattall ved å multiplisere et tall med seg selv. Skal du finne kvadrattall nummer 3 multipliserer du 3 med seg selv, og får 9.

By Landmeier Casseus

Er bokmål og riksmål det samme? :: Hva er forskjell på rektangel og kvadrat?
Nyttige lenker