Hjem > E > Er Husbukke Farlige?

Er Husbukke farlige?

Husbukk – en farlig gjest

Husbukk er fryktet skadedyr som kan gjøre store skader på hus og hytte. Det er husbukklarvene som gjør ugagn, og den borer seg gjennom treverket i svingete ganger. – Som de fleste billene kan den fly og kan derfor spre seg fra hus til hus – også ved egen hjelp!

Les mer

Er borebille skadedyr?

Det er et alvorlig skadedyr, fordi den lever av og i tørt nåletre, som vi fortrinnsvis bruker i trekonstruksjoner. Tilsvarende, når svermer stokkmaur? Stokkmaurene svermer en varm dag i slutten av mai eller begynnelsen av juni. Vingede hanner og hunner svermer ut for å pare seg og grunnlegge nye kolonier. Hannene dør etter paringen.

Hva er mått?

Kjært barn har mange navn. Borebiller er kjent under mange lokale navn - blant annet tremakk, tremark, mått, mott, mit, mår, veggsmed, dødningeur, bankebille med mer. Generelt er skader av borebiller vanligere i kyststrøk enn i innlandet på grunn av høyere fuktighet. Hva ligner på Skjeggkre? De ligner veldig på hverandre, men skjeggkre er mer hårete enn sølvkre. Sølvkre trives best i fuktige miljøer mens skjeggkre kan slå seg til rette de fleste steder. Begge er derfor vanlige å finne kravlende på baderomsgulvet og på kjøkkenet.

Også, hvordan behandle gamle tremøbler?

Med voksbehandling dannes det et beskyttelseslag mot smuss og riper.

  1. Rengjør overflaten med lett fuktet klut.
  2. Påfør voks med en tørr klut.
  3. Påfør et tynt lag med voks.
  4. Har du lyse tremøbler så bruker du lys voksolje.
  5. La det tørke så voksen får tid til å fordampe.
  6. Poler etter ca.
  7. poler i treets fiberretning.
Hvordan behandle ubehandlet treverk? På nytt treverk må det påføres et strøk oljegrunning eller oljebeis, deretter to strøk dekkbeis. Senere behandlinger skjer med ett strøk dekkbeis etter behov. Maling er uten tvil det mest slitesterke produktet, og fåes i en rekke utgaver. For utendørs bruk er oljemaling eller alkydmaling mest aktuelt.

Du kan også spørre hvordan rengjøre treverk?

Ubehandlet treverk

Vaskes med vann tilsatt såpe. På flekker som ikke løsner med såpevann benyttes skurekost. Skur alltid i treets lengderetning. Skyll bort all såpe og tørk godt til slutt.
Hva spiser Furubukk? De voksne billene flyr i juni-august, gjerne i solskinn, og spiser på bark og bar. Arten kan lage en tydelig gnisselyd.

Deretter, hvordan bli kvitt snutebiller?

Let etter utviklingsstedet dersom du finner snutebiller på kjøkkenet. Fjern angrepne matvarer og støvsug og rengjør skap, skuffer og hyller nøye. Infiserte matvarer kan fryses da billene dør i en dypfryser ved -18 °C i et par døgn. Biller som vandrer omkring kan støvsuges opp.

By Jer Siedel

Hvordan fjerne tungmetaller fra kroppen? :: Hvordan bli kvitt mark i møbler?
Nyttige lenker